MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Start nieuwe MTB route Ruurlo

  • zaterdag 27 juni 2020

Het MTB netwerk rond Gorssel – Vorden – Lochem – Borculo wordt nog deze zomer uitgebreid met een nieuw te bouwen lus bij Ruurlo! Alle benodigde vergunningen voor de route zijn inmiddels afgegeven en de bouw kan nu van start gaan.
Ruurlo wordt van alle lussen de lus met de meeste kilometers aan single-track, vermoedelijk meer dan 10 km!

Start nieuwe MTB route Ruurlo

Zoals het er nu naar uit ziet zal de route vanaf ongeveer half augustus worden gevlagd. Na het vlaggen moet het traject gesnoeid worden. Dat is het verwijderen van lage begroeiing, struiken, bramen etc, zodat een kleine kraan erbij kan om de bovengrond (humus) te verwijderen en de track aan te leggen.

 

Is dat gedaan dan komt de grootste klus: het afwerken van de track.Hiervoor zijn veel vrijwilligershanden nodig. Dat afwerken bestaat uit het egaliseren van de track, waar nodig wortels verwijderen, de track onder de juiste hoek leggen, bochten goed leggen en de afwatering regelen door watergaten aan te leggen. De route moet eind september klaar zijn, er is dus maar een beperkte periode waarin al het werk moet gebeuren. Vermoedelijk zullen er voor een deel zelfs 2 kranen tegelijk aan het werk gaan. Wil je graag een bijdrage leveren aan de werkzaamheden?, meld je dan nu vast aan via de onderstaande link.

 

Na aanmelding wordt je opgenomen in de vrijwilligersapp van MTB Achterhoek. Hierin worden oproepen geplaatst als er onderhoud gedaan gaat worden, met datum, tijd en plaats. Als je wilt en kunt kun je dan via de app aangeven of je van de partij bent. De praktijk is dat er vaak een ochtend of middag wordt gewerkt. Uit ervaring kunnen we zeggen dat een track waar je zelf met zweet en blaren aan hebt meegewerkt veeeel lekkerder fietst!!😁

 


Klik HIER om je aan te melden als vrijwilliger!

En, met deze droogte, wees zuinig en voorzichtig op de tracks! #trailrespect

 

Bron: MTB Achterhoek