MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Start met sportief fietsen!

  • zondag 10 maart 2019

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Om hierin kennis te maken met de fietsport kun je nu deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je fiets krijgt.

 

Op 24 maart 2019 start wielersportbond NTFU samen met MTB Assen de beginnerscursus Start2Bike, een trainingsprogramma waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren instructeur werken aan hun basistechnieken op de mountainbike.

 

Veilig fietsen
Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Technieken als remmen, schakelen en bochtentechniek zijn essentieel voor zowel veiligheid en plezier. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 10.000 sportieve fietsers op weg geholpen. MTB Assen is door de NTFU in voorgaande jaren al aangewezen als beste startplaats voor de Start2Bike. De trainingen zullen worden gehouden op zondagmorgen en starten vanaf Regionaal Wielercentrum Noord in Assen.

 

Inschrijven
Op www.start2bike.nl vind je meer informatie en kun je jezelf inschrijven.

Start met sportief fietsen!