MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Sigma ROX 11.1 EVO GPS fietscomputer review en WIN actie

  • vrijdag 17 december 2021

De ROX 11.1 EVO is het nieuwste lid in de familie van de ROX GPS fietscomputers van SIGMA SPORT. Met zijn veelzijdige functies ondersteunt deze GPS computer de recreatieve en professionele fietsers bij hun fietsavonturen, trainingsritten of wedstrijden. Met precieze, goed afleesbare trainingsdata en navigatie-opties kan de training zo efficiënt worden aangestuurd.

Sigma ROX 11.1 EVO GPS fietscomputer review en WIN actie

Is de ROX 11.1 EVO zo vernieuwend? Nee dat niet, wel handig met de gekleurde datavelden, maar vooral is hij prettig geprijst. Je kunt er prima mee navigeren, ook via Komoot. Je kunt trainingen installeren en uitvoeren. Ook kun je snelheid, hoogte, hartslag en temperatuur bijhouden. Natuurlijk kun je heel makkelijk diverse sensoren aansluiten, zelfs die van een e-bike of van een smart-trainer. Wij hebben de ROX 11.1 EVO uitgebreid getest en zijn enthousiast over het gebruiksgemak.


Wat de ROX 11.1 EVO onderscheidt van concurerende merken is vooral de prijs. De advies verkoopprijs voor de ROX 11.1 EVO (Black of White) is € 169,95. Terwijl de SENSOR set (inclusief hartslagmeter, snelheid- en cadanssensoren) een adviesprijs van € 249.95 kent. We vonden een aantal leuke aanbiedingen: Klik HIER

 

 

Functioneel en veelzijdig

De ROX 11.1 EVO kan op meerdere fietsen worden gebruikt. Daarvoor gebruik fietsers de vooringestelde sportprofielen of maken ze eigen trainingsweergaven met steeds maximaal zes datavelden. Deze kunnen met verschillende kleuren worden geaccentueerd en zorgen zo voor meer overzicht en een nog snellere afleesbaarheid. Met behulp van de Workout-functie (ook .FIT vanuit TrainingPeaks) kunnen trainings-sessies gemakkelijk worden gepland en uitgevoerd. De geïntegreerde Crash Alert stuurt een melding incl. GPS locatie naar contacten voor noodsituaties in geval van een valpartij.

 

Smart Notifications informeren fietsers tijdens de rit over inkomende oproepen en berichten. De vijf grote bedieningsknoppen zijn gemakkelijk herkenbaar en kunnen ook met handschoenen aan onder alle weersomstandigheden gemakkelijk worden bediend. Er wordt max. 100 uur aan rijtijd op de fietscomputer opgeslagen. Zijn sportieve, compacte ontwerp, het innovatieve kleurendisplay, talrijke features en een eenvoudige bediening maken de 55 g lichte ROX 11.1 EVO tot een must have op het fietsstuur

 

 

Overzichtelijk en snelle gegevensuitwisseling 

De gegevensuitwisseling vindt plaats op de ROX 11.1 EVO, op de smartphone of aansluitend aan de training op de PC of MAC in het DATA CENTER.

De nieuwe Sigma RIDE app biedt samen met de nieuwe ROX-modellen een naadloze interactie van fietscomputer, trainingsgegevens en smartphone. Tijdens de rit kunnen altijd de Live trainingsgegevens alsmede de afgelegde route op de kaart worden bekeken. De trainingsweergaven kunnen via de RIDE app ook onderweg intuïtief en snel worden ingesteld en gewijzigd.

 

Na de training verschijnen de trainingsgegevens direct in de app en kunnen deze verder worden geanalyseerd. Belevenissen en successen kunnen ook net zo snel in sociale netwerken zoals bijv. Strava, komoot en TrainingPeaks worden gedeeld als trainingsgegevens en tracks met andere aanbieders gesynchroniseerd kunnen worden. Tracks worden als .GPX-bestand heel flexibel uit andere portalen via de RIDE app geïmporteerd. Eigen SIGMA tracks, welke bijvoorbeeld in de SIGMA DATA CENTER software worden gemaakt, kunnen middels de SIGMA CLOUD in de RIDE app worden gesynchroniseerd

 


WIN Actie ROX 11.1 EVO SENSOR

 

MTBroutesNL mag een ROX 11.1 EVO SENSOR ter waarde van € 249,95 weggeven! Wat moet je hiervoor doen?
Vul hieronder je gegevens (naam en e-mailadres) in en vermeld ook waarom je zo graag deze stoere fietscomputer zou willen hebben. De ROX 11.1 SENSOR wordt verloot onder de deelnemers van Facebook en Instagram.

 

Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht. Inzending was mogelijk tot en met: 26-12-2021