MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Shimano Sleutelclinics goed van start!

  • donderdag 15 september 2022

Eerder deze maand ging de ‘Shimano Sleutelclinics’ pilot van start. Een serie van gratis workshops waarbij beginnende fietsers in een veilige omgeving vertrouwd raken met hun fiets en essentiële tips krijgen over basisonderhoud.

Shimano Sleutelclinics goed van start!

Pech voorkomen en verhelpen
Als je nog niet zo lang fietst betekent een 'klein ongemak' zoals een lekke achterband regelmatig het einde van je rit. Dat is zonde, onnodig, en belemmert bovenal het fietsplezier. Daarom zijn we onlangs gestart met de Shimano Sleutelclincis. Een gratis clinic over praktisch onderhoud bij jouw lokale Shimano Service center, om pech te voorkomen en te verhelpen.

 

Een goed begin...
Wie de basics van fietsonderhoud beheerst zit lekkerder op zijn (of haar) fiets. Daarbij zorgt regelmatig onderhoud voor een fiets die langer meegaat. Toch zien we dat dit, voornamelijk bij minder ervaren fietsers, niet altijd bekend is. Door uitleg te geven over praktisch onderhoud maken we beginnende fietsers vertrouwd met hun fiets en lokale Shimano Servicecenter. Zo helpen, en houden, we beginnende fietsers in het zadel.

 

 

Unaniem positief
Erik-Jan Brunninkreef, Shimano retail manager over de Shimano Sleutelclinics. “ Met de Shimano Sleutelclinics willen we zorgen dat beginnende fietsers lekker blijven fietsen, het belang van regulier onderhoud kennen, en hun lokale Shimano Servicecenter weten te vinden wanneer dat nodig is. We hoopten natuurlijk dat dit in de smaak zou vallen, maar hadden niet verwacht dat de reacties van zowel de deelnemers als servicecenters zó positief zouden zijn. Vanaf het begin liep het gelijk storm bij de inschrijvingen en tot nu toe hoor ik alleen maar goede berichten. Het is nog te vroeg om iets over het succes te zeggen, maar het zou heel goed kunnen dat er een vervolg komt. ”

 

Sleutelclinics voor vrouwen, door vrouwen

De eerste clinics zijn speciaal voor vrouwen en worden gegeven door mechanieker Nadine Post. Het is dus echt een avondje sleutelen voor vrouwen, door vrouwen. Meer informatie en een overzicht van alle trainingen & locaties is te vinden op shimanosleutelclinics.nl.