MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Shimano onthult SHIMANO CUES; een volledig nieuw & uitwisselbaar ecosysteem voor 'mid-tier' fietsen.

  • zondag 5 maart 2023

Al meer dan 100 jaar dragen Shimano-onderdelen bij aan een prettige, en steeds beter wordende, fietservaring. Voor miljoenen mensen over de hele wereld. Elke dag weer. Shimano is verheugd om aan te kondigen dat we vandaag nog een stap verder gaan, door SHIMANO CUES te introduceren; een volledig nieuwe benadering van onze mid-tier onderdelenfamilie.

Shimano onthult SHIMANO CUES; een volledig nieuw & uitwisselbaar ecosysteem voor 'mid-tier' fietsen.

Met een volledig nieuw ontwerp maakt SHIMANO CUES de aanschaf van een fiets makkelijker dan ooit tevoren. Dankzij onze hoogwaardige LINKGLIDE-technologie biedt SHIMANO CUES soepeler schakelen, onderdelen die langer meegaan en gestandaardiseerde compatibiliteit binnen en tussen verschillende categorieën.

 

SHIMANO CUES: EENVOUD

Door onze 9-, 10- en 11-speed groepen op te bouwen met uitwisselbare componenten, waaronder gemeenschappelijke derailleur wieltjes, cassettes en kettingen, vermindert SHIMANO CUES de voorraadbehoefte van de winkelier en versimpelt het de onderhoudsprocessen van 'mid-tier' fietsen.

Dit betekent dat fietsenwinkels de juiste onderdelen in huis hebben om jouw fiets te onderhouden.

 

SHIMANO CUES: VEELZIJDIGHEID

Met SHIMANO CUES hebben we onze meest veelzijdige en uitwisselbare onderdelenfamilie ooit gecreëerd. Daarbij lag de focus vanaf het begin hebben gericht op de unieke behoeften van de alledaagse fietser, in plaats van ons traditionele trickle-down technologie-model.

Zo heeft de CUES familie bijvoorbeeld een uniforme tandafstand voor de 9-, 10- en 11-speed groepen, zodat componenten met elkaar kunnen worden gemengd en geschikt zijn voor uiteenlopende behoeften, rijstijlen en disciplines.

 

SHIMANO CUES: DUURZAAMHEID

Dankzij de SHIMANO LINKGLIDE technologie wordt niet alleen de levensduur van de gehele groepset verlengd, maar ben je ook verzekerd van soepel schakelgedrag op zowel reguliere als elektrische fietsen.

De hogere en bredere cassette-tanden, bieden extra bescherming tegen overslaande kettingen en verdelen de trapkrachten beter om zo voortijdige slijtage door suboptimaal schakelgedrag, bij bijvoorbeeld minder ervaren fietsers, te voorkomen. 

 

 

Product Specificaties

  • Gestroomlijnde & overzichtelijke 'mid-tier' onderdelenfamilie – Brengt SHIMANO’s 9, 10, en 11-speed groepen samen in één uniform ecosysteem.
  • Volledig opnieuw ontworpen – Specifiek ontworpen voor de alledaagse rijder met uitwisselbaarheid en veelzijdigheid als filosofie.
  • Drivetrain uitwisselbaarheid – Gemeenschappelijke onderdelen om de algehele complexiteit te verminderen en uitwisselbaarheid makkelijker te maken.
  • SHIMANO CUES veelzijdigheid – Onderdelen zijn beter uitwisselbaar tussen verschillende groepen en rijstijlen, waardoor nieuwe combinaties en mogelijkheden ontstaan.
  • Gebouwd rondom LINKGLIDE technologie – Voor betere schakelprestaties én een langere levensduur.
  • Soepel en makkelijk schakelen – Een vernieuwd tandprofiel dat de ketting helpt om, onder druk, soepeler over de cassette te bewegen.
  • Langere levensduur van onderdelen – Cassettes en kettingen die zijn gemaakt voor dagelijks gebruik en de bijbehorende slijtage van al die (e-bike)ritten.