MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Shimano en Fondo helpen sportieve fietsers op weg in Kleppers, de podcast

  • vrijdag 2 juni 2023

Met een gezamenlijke podcast die maandelijks verschijnt willen de partijen beginnende fietsers in het zadel helpen en houden door ze te voorzien van praktische tips en adviezen. De eerste aflevering is vanaf nu te beluisteren via de bekende kanalen en kleppers.cc. 

Shimano en Fondo helpen sportieve fietsers op weg in Kleppers, de podcast

     "Dit soort mooie activaties met onze partners geven veel energie. Wat je niveau ook is, op de fiets ben je nooit uitgeleerd. Hoe mooi is het dat we deze kennis niet alleen in onze app en in onze online kennisbank kunnen aanbieden, maar nu ook kunnen uitbreiden naar een podcast?"
    Martin Faes (Product owner Fondo bij de KNWU)

 

Samen fietser op weg helpen

Al langere tijd is kennisoverdracht een belangrijk speerpunt in de samenwerking tussen Shimano en de KNWU. In de basis is fietsen heel simpel, maar in de praktijk blijkt valt dat vaak toch tegen. Om barrières weg te nemen en te zorgen dat mensen al vanaf de eerste kilometers genieten op de fiets is goed advies onontbeerlijk. Daarnaast voorkomt het blessures, maakt het fietsen veiliger en gaat het materiaal langer mee.

 

Het verspreiden van deze kennis gebeurde al op de platformen van Shimano, Fondo & de KNWU. Daar komt nu een extra laag bij, buiten de eigen platformen & kanalen, om zo nog meer mensen te kunnen bereiken.

 

 

Een toegankelijke podcast voor beginners

Kleppers is een toegankelijke podcast over fietsen & wordt specifiek gemaakt voor ‘beginners’. Dat kunnen mensen zijn die hun eerste meters (willen) maken op de fiets, in de corona-periode het fietsen helemaal hebben ontdekt, of mensen die al jaren als ‘mooiweer fietsers’ de weg op gaan & toe zijn aan de volgende stap.

 

    "De vrijheid en eindeloze mogelijkheden die het fietsen biedt is geweldig, maar ook precies wat het voor beginners -zonder ervaringsdeskundige in de buurt- zo lastig maakt. Deze serie moet daarbij helpen. Ingewikkelde fietsdilemma’s, simpel uitgelegd. Eén klein uurtje vol klare taal, en concrete tips over training & materiaal."
    Rik Looijen (PR & Content Specialist bij Shimano) 

 

De podcast moet drempels wegnemen en mensen die meer uit zichzelf en hun fiets willen halen op weg helpen. In materiaalkeuze, maar ook in training. In elke aflevering komen luisteraarsvragen aan bod en worden, samen met een expert op dat gebied, ingewikkelde fietsdilemma’s simpel uitgelegd. Eén klein uurtje vol klare taal, en concrete tips over training & materiaal. Een serie waardoor mensen beter en prettiger gaan fietsen. Op een manier die past bij hun fietsambities.

 
Aflevering #1: Je eerste (echte) fiets kopen

De eerste aflevering staat inmiddels online en is onder andere te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts. In deze aflevering wordt, samen met Douwe Doorduin (@douwedoetdingen) ingezoomd op het kopen van je eerste (echte) fiets. Want moet dat nou een racefiets zijn, of een gravelbike, of misschien wel heel iets anders? Zie ook kleppers.cc.