MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

SENA M1 smart helm voor de MTB!

  • vrijdag 18 februari 2022

Veiligheid; daar zijn de helmen van SENA primair voor gemaakt. Maar SENA gaat met de SENA M1 smart helm een flinke stap verder. Zo zijn deze helmen uitgerust met een bluetooth-techniek voor een draadloze connectie met je telefoon, GPS of een andere bluetooth helm.

SENA M1 smart helm voor de MTB!

Slimme technologie brengt meer comfort tijdens het fietsen

Dat laatste is misschien wel één van de leukste toepassingen die deze techniek met zich meebrengt. Want hiermee is het mogelijk om met elkaar te praten, zonder om te kijken of te schreeuwen naar je fietspartner en dat over een afstand van wel 900 meter. Dus ook op een singletrack kun je gewoon met elkaar blijven praten of - wanneer nodig - elkaar waarschuwen. Met de SENA smart helmen ben je tijdens het mountainbiken draadloos verbonden met elkaar. En voor wat extra ontspanning: muziek via je telefoon behoort ook tot de mogelijkheden van deze smart helm. Of maak verbinding met bijvoorbeeld een Garmin Edge 1030 voor gesproken(!) navigatieaanwijzingen uit je helm; dat is pas comfortabel sportplezier!

 

 

Kenmerken van de SENA M1 MTB smart helm

De SENA M1 is gemáákt voor de mountainbiker. En dat merk je aan alles. Zo is de SENA M1 standaard voorzien van een vizier die hinderlijk zonlicht tegengaat. Verder heeft de M1 een geïntegreerd LED achterlicht. Deze kan op verschillende standen gezet worden, waardoor je beter zichtbaar bent. Ook kun je 11 tot 18 uur met elkaar spreken en is deze helm voor maximaal 4 personen bruikbaar. En omdat smaken nu eenmaal verschillen; de M1 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs en wit.

 

 

Aandacht voor techniek

De M1 beschikt over SENA's ''Advanced Noise Control' techniek. Dit zorgt ervoor dat hinderlijk omgevingslawaai en windgeruis worden weggefilterd. Door de 3 eenvoudige bedienbare knoppen aan de zijkant van de helm, kun je het volume aanpassen, een intercom gesprek starten of stoppen, of een telefoongesprek beginnen. Voor maximaal bedieningsgemak is het bovendien mogelijk om het systeem uit te breiden met een afstandsbediening.

 

De SENA M1 heeft verder een schaal van polycarbonaat en biedt hiermee voldoende bescherming aan de gebruiker én de techniek in de helm. Vergeet bovendien niet de verwijderbare, wasbare en comfortabele binnenvoering voor een optimale bescherming en een goede pasvorm. Voor nog meer gebruikersgemak geeft de eco-leren kinband extra comfort en is de helm verkrijgbaar in 2 maten. Met het unieke SENA’s spin-to-fit systeem zorg je er vervolgens voor dat de helm altijd past.

 

SENA utility App
Wanneer je SENA M1 gekoppeld is met je smartphone, geeft de SENA Smartphone App (iPhone en Android) je eindeloze mogelijkheden. Met de SENA Smartphone app configureer je de SENA M1 naar jouw wensen en je kunt de snelstartgids gemakkelijk raadplegen. Daarnaast kun je gebruik maken van de RideConnected App. Door deze app te gebruiken ligt een verbinding met gebruikers waar ook ter wereld binnen handbereik, zolang je telefoon maar beschikt over een internetverbinding.


 

De SENA smart helmen zijn o.a. verkrijgbaar bij de WayPoint winkels in Notter (Wierden), Moordrecht, Vessem, Leek en Hilversum.

 

www.gps.nl

 

Meer informatie over de SENA smart helmen ► klik HIER.