MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Schwalbe Lab geeft inzicht in productontwikkeling

  • vrijdag 10 mei 2024

De ontwikkeling van een Schwalbe fietsband begint met de behoeften van fietsers, of het nu gaat om prestatieverbetering, duurzaamheid of grip. Alle ontwikkelingen worden uitvoerig getest in een uitgebreid en uniek eigen laboratorium.

 

Schwalbe combineert geavanceerde technologieën met grondig onderzoek en ontwikkeling om banden te creëren die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit & duurzaamheid. Neem bijvoorbeeld ’s werelds eerste fietsband, die gemaakt is van gebruikte banden. De Schwalbe Green Marathon bestaat 100% uit Fair Rubber, is 99% vrij van schadelijke stoffen en bestaat voor 80% uit gerecycled materiaal. De kwaliteit van de Green Marathon is gelijk aan zijn voorganger en blijft volgens Schwalbe toonaangevend op het gebied van lekbescherming en kilometrage.

Schwalbe Lab geeft inzicht in productontwikkeling

Schwalbe houdt nieuwe ontwikkelingen en duurzame compounds kwalitatief net zo goed (of beter) zijn als z’n voorgangers dankzij hun eigen testlab. Elke machine in het Schwalbe testlaboratorium is zelf bedacht, ontwikkeld en heeft een unieke naam, net zoals alle Schwalbe banden. Om de kwaliteit van de fietsbanden te waarborgen, worden er in het Schwalbe lab verschillende testmethoden en -technologieën toegepast:

  • ‘The Gripper’ meet de hoeveelheid tractie die een band heeft op verschillende ondergronden. De machine heeft zelfs een waterslang waarmee verschillende niveaus van tractie in nat weer kunnen worden gesimuleerd.
  • ‘The Pumper’ is een machine die een band in een beschermende, gesloten behuizing plaatst terwijl een luchtcompressor er continu lucht in pompt. Deze machine voert meestal storingstesten uit, waarbij de technici de druk bepalen waarbij een band van een velg barst.
  • ‘The Guillotine’ om de lekbestendig van de band te testen. De machine maakt gebruik van een zwaar gewicht dat op een opgepompte band valt. Het idee is om de impact te simuleren van een rijder die met zijn voorband tegen een stoeprand of een andere stompe hindernis op de weg botst.
  • ‘The Slasher’ probeert de zijwand van een band door te snijden om de duurzaamheid te testen. Wanneer de band in the Slasher wordt gemonteerd, wordt hij over een scherp mes gelegd.
  • ‘The Stabber’ is een machine die de lekbescherming van verschillende banden test. Het model dat wordt getest wordt tussen twee metalen klemmen geklemd en een gereedschap dat lijkt op een ijspriem wordt in het loopvlak gedrukt terwijl een computer meet hoeveel kracht er nodig is om het rubber te doorboren.
  • ‘The Old Man’ is langer in gebruik dan welke andere machine dan ook en is ontworpen om de rolweerstand te meten.
    nieuwsfiets nieuws schwalbe

Op deze machines wordt uitvoerig en continue de kwaliteit van compounds, karkassen en profielen getest waarbij de omstandigheden uit het echte leven zo goed mogelijk worden nagebootst. Trommels met verschillende nokken draaien 24/7 om levensduur & kwaliteit te testen.

Bron: www.schwalbe.com