MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

SCHOORL NOG WEKEN TE DROOG

  • dinsdag 26 mei 2020

Mountainbikeclub MTB-Noordwest raadt momenteel af met de mountainbike naar het MTB-parcours in de Schoorlse Duinen te komen.

SCHOORL NOG WEKEN TE DROOG

 

Volgens clubvoorzitter Erik Boschman is het er nu door de extreme droogte veel te mul om doorheen te ploegen: "De Sahara is een vochtige woestijn vergeleken met het gortdroge en stoffige parcours in Schoorl."

 

Boschman verwacht dat het de komende weken alleen maar erger zal worden met de droogte en mulheid van het zand. De voorzitter van de club die het parcours beheert meldt dat de regenbuitjes van de afgelopen 48 uur geen enkele verbetering in de situatie hebben gebracht: "Dat was een druppel op een gloeiende plaat.

We hebben echt wel een week of meer regen nodig. Geen hoosbuien maar gelijkmatige regen; eigenlijk zoals gisteren maar dan veeeeel langer."

"We doen wat we kunnen qua onderhoud maar het is vechten tegen de bierkaai, dweilen met de kraan open, water naar de zee dragen. Kies zelf maar. Het is nu gewoon niet leuk om er te fietsen."

 

Voorlopig wijst MTB-Noordwest daarom op de alternatieven in de omgeving: "MTB-Spaarnwoude, MTB GeestmerAmbacht - GMA en Park van Luna, om er maar een paar te noemen. Blijf weg uit Schoorl. Je doet er jezelf, onze vrijwilligers en misschien zelfs je partner een groot plezier mee."

 

bron: Alkmaar Centraal