MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

SBB sluit MTBroute Westerschouwen

  • vrijdag 17 april 2020

Het mountainbikeparcours in de Boswachterij Westerschouwen is tot nader order gesloten. Volgens Staatsbosbeheer is de route door de droogte van de afgelopen weken erg rul en zwaar geworden. De kans op ongevallen - en dus extra belasting van de zorg - wordt hierdoor groter.

 

SBB sluit MTBroute Westerschouwen

 

,,We zien dat veel ongeoefende fietsers zich op het parcours begeven, veel mensen hebben de coronatijd aangegrepen om een mountainbike aan te schaffen en gaan nu met of zonder kinderen het bos in", zegt boswachter Marijke Lieman. ,,Normaal is het al een vrij technische route, minder geschikt voor beginners, maar nu wordt het wel erg moeilijk om het parcours fietsend af te leggen. Dat geeft problemen met mensen die wel ervaren zijn, ook om de afstand tot elkaar te houden op de smalle paden.”

 

Volgens Lieman zoeken gebruikers nu andere bospaden op om de zware stukken te vermijden. Dat is niet de bedoeling, omdat het broedende vogels verstoort. Handhavers gaan ook extra toezien dat fietsers zich aan de regels houden. De verharde fietsroute door het bos is wel toegankelijk.

Zodra het flink geregend heeft en er onderhoud aan de route heeft kunnen plaatsvinden, gaat die weer open.

 

Bron: PZC