MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Ruim baan voor Gravelfietsen in Banholt

  • vrijdag 9 september 2022
Europees kampioen Lorena Wiebes aan de start van de NL Gravel Series Banholt

Komend weekend staat Banholt in het teken van het Gravel wielrennen.
Op zaterdag 10 september starten 500 deelnemers aan de Specialized Gravel Series Limburg toertocht. Om 6.00u in de morgen starten de deelnemers aan de zware Grenspaal12 200 kilometer lange gravelride. Vanaf 9.30u starten de deelnemers aan de 65 en 125 kilometer routes. Op het finish terrein in Banholt (Hondsrugweg) is genoeg te beleven qua muziek, stands, eten en drinken.

Ruim baan voor Gravelfietsen in Banholt

 

Europees kampioene aan de start

Om 10.30u zal wethouder Jacobs van de gemeente Eijsden-Margraten het startschot laten klinken van de eerste officiële KNWU gravel wedstrijd in Limburg. Over een loodzwaar parcours rondom Banholt starten mannen en vrouwen voor respectievelijk 10 en 7 rondes van 10,8 kilometer. Niemand minder dan de kersverse Europese kampioene en Simac Ladies Tour winnares Lorena Wiebes staat aan de start van de race bij de vrouwen. Ja daar zijn we zeer blij mee, vertelt medeorganisator George Deswijzen. “Maar vlak ook lokale wielrenster Carmen Acampo uit Banholt niet uit, die heeft parcourskennis en veel kilometers in de benen.” Coen vermeltfoort is een van de namen die bij de mannen aan de start staat. De finish is voorzien rond 12.30u voor de vrouwen en 13.40u voor de mannen. Gelet op het parcours en de weersvoorspellingen belooft het een slopende koers te worden.

 

-

-

Snelle jongens en meisjes op de MTB
Op zondag 11 september is het vanaf 9.30u weer vrij baan voor 200 kinderen uit de grensstreek in de leeftijd tussen 3 en 12 jaar. Op een uitdagend parcours rijden zij hun rondjes tijdens de 6e editie van de Shimano Kids MTB race. Uiteraard staan er voor de winnaars bekers klaar. Alle deelnemers krijgen een medaille.

 

Veiligheid in het verkeer
Het thema veiligheid is elk jaar op het evenement een aandachtspunt voor de organisatie zo vertelt Deswijzen. “Absoluut, dat begint bij de kleinste bikers tot aan de jeugd die bijna naar de middelbare school gaat. In dit kader is de LLTB aanwezig met tractoren in het kader van de ‘Goed Gezien’ verkeerscampagne en organiseert het Hersenstrijdfonds een poppenkasttheater met Ruben Komkommer over het thema helm. Daarnaast trekken we dit jaar samen op met het Shimano Experience Center en Veilig Verkeer Nederland in het gratis aanbieden van verkeershesjes aan alle jonge deelnemers. Wel zo veilig.” Deelname aan het event is gratis. Er wordt gereden in leeftijdscategorieën waarbij aparte klassementen voor meisjes en jongens worden opgemaakt. Daarnaast is er vertier (spellen en springkussen) voor het hele gezin.

 

Meer informatie over de NL Gravel Series zie: www.nlgravelseries.nl