MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Routewijziging Haaksbergen (Lankheet)

  • maandag 18 november 2019

De route in het Lankheet (Haaksbergen) is er door de jaren heen zeker niet attractiever op geworden. We zijn echter altijd in gesprek gebleven met de mensen van het Lankheet, de ene periode intensiever dan de andere maar er was altijd contact.

 

Routewijziging Haaksbergen (Lankheet)

 

Enige tijd terug was er directe aanleiding weer intensiever met elkaar te praten. De Buurserbeek tussen de Schans en Rietmolen wordt opnieuw ingericht en dat raakt de route direct. Na verschillende gesprekken in een prettige constructieve sfeer zijn we tot een route gekomen waarin beide partijen zich goed kunnen vinden en die een prachtige uitbreiding voor onze route is.

 

Maar eerst nog even doorbijten! De werkzaamheden aan de beek zijn al begonnen het bos aan de Veddersweg en het deel langs de beek zijn hierdoor niet meer begaanbaar. De route wordt omgeleid via de Assinkweg waarna we links de Zandpaalweg in slaan om de route te vervolgen:

 

De nieuwe route zal compleet anders zijn dan de huidige, een paar mooie stukken verdwijnen maar daar komt veel voor in de plaats.

 

De werkzaamheden aan de route beginnen op korte termijn en zullen gefaseerd uitgevoerd worden. De bovenstaande omleiding kan dan spoedig vervangen worden voor het eerste deel van de nieuwe route. Op een later tijdstip volgt meer info.
Bron: MTB Haaksbergen