MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Route in de spotlight: MTBroute Lelystad

 • donderdag 27 augustus 2020

Deze keer in de spotlight de MTBroute Lelystad. De route, die in de provincie Flevoland ligt, wordt onderhouden door een enthousiaste groep vrijwilligers van de Stichting MTB Lelystad.

Route in de spotlight: MTBroute Lelystad

De mountainbikeroute Lelystad gaat door diverse gemeentebossen van Lelystad en de bossen van Staatsbosbeheer (Gelderse Hout en Zuigerplasbos). De 31 kilometer lange route is in overleg met de gemeente Lelystad en Staatsbosbeheer gemaakt door Toerclub Flevoland. Sinds 2015 wordt de route beheerd door Stichting MTB Lelystad.

 

Niet al te lang geleden is de route uitgebreid met een off-shore gedeelte. Van Emile Nossin kregen we een leuke actiefoto toegestuurd.

 

 

Enkel reacties:

 • Rob:
  Erg leuke route, niet de allerspannendste maar wel veel variatie en goed gebruik gemaakt van de omgeving.
 • Kaylee:
  Heerlijke route! Nu al wel meerdere keren gefietst met een vriendinnetje van mij! We zijn echte beginners maar het is echt goed te doen en het is ook voor ons duidelijk door alle aanwijzingen op bordjes. Ook mbt tegenliggers en gevaarlijke kruispunten.
 • Fred Kempers:
  Na een lange tijd deze route niet gereden te hebben vandaag een heerlijke rit gemaakt.
  Super goed onderhouden route met hier en daar een leuke uitdaging. Zeker tijdens deze hete dagen denk ik een van de beste Nederlandse tracks om op rond te rijden.

Af en toe lees je in de reactie ook een negatieve toon over de soms (te) natte ondergrond. De route, die grotendeels onder het zeeniveau ligt, heeft een bodem die voor een gedeelte uit kleigrond bestaat. Dat droogt nu eenmaal minder snel af na een fikse regenbui. Over het algemeen wordt toch gesproken over een TOFFE route.

 

 

Ga jij deze route binnenkort ook rijden?