MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Rondje om de Kerk Challenge

  • donderdag 23 april 2020

Na het zien van de persconferentie van afgelopen dinsdag weten we dat de meeste maatregelen om het coronavirus te beteugelen gehandhaafd blijven. Gelukkig kunnen we in Nederland nog steeds naar buiten voor het halen van een frisse neus. Dat mag ook op de racefiets en mountainbike. Binnen de kaders die het RIVM geeft, bedacht Wielersportbond NTFU het Rondje om de Kerk Challenge. Deelnemers fietsen lokaal, alleen en behoudend om de kans op nieuwe besmetting van het coronavirus te verkleinen. We doen dit alleen maar toch met zijn allen.

 

Rondje om de Kerk Challenge

 

In deze uitdaging verzamel je punten voor kilometers die je dicht bij huis fietst. Mountainbikers zitten natuurlijk meer in het bos dan dat zij om de kerk rijden maar het rondje om de kerk moet je figuurlijk zien. Deelnemers fietsen solo in hun woonplaats en/of binnen de gemeentes die grenzen aan je eigen woonplaats. De rit is maximaal 75 km lang én duurt niet langer dan 3 uur. Deelnemers krijgen 1 punt per kilometer.

 

De maximale score per rit is dus 75 punten.
Rondje om de Kerk Challenge werkt op basis van ritten die in Strava zijn geregistreerd. Alle ritten vanaf 6 april tot en met 31 mei 2020 tellen mee voor deze Challenge.

 

 

Daag je fietsvrienden uit
Help met het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Deel het Rondje om de Kerk Challenge zoveel mogelijk via social media met #RondjeOmDeKerkChallenge. Deel ook je puntentotaal om fietsvrienden te stimuleren dicht bij huis te blijven en niet te intensief te fietsen.

 

Dit is geen wedstrijd
Dit is een extra stimulans om een frisse neus te halen, maar wel dicht bij huis te blijven en niet te lang en te intensief op pad te gaan. Zolang de corona-maatregelen niet worden aangescherpt, kun je punten scoren in deze challenge. Je krijgt een score zodat je fietsvrienden kunt uitdagen en motiveren geen lange fietstochten te maken.

 

Het Rondje om de Kerk Challenge is onderdeel van de Long Term NL Challenge. Met de Long Term NL Challenge is het doel door alle gemeentes van Nederland te fietsen. Dat zit er in deze periode even niet in. Het Rondje om de Kerk Challenge is een leuk, laagdrempelig alternatief en mogelijk een opstap naar meer zodra het coronavirus is bedwongen.

 

Praktische informatie
Op Fietssport.nl leggen we uit hoe je mee doet. Aanmelden, je score updaten en bekijken verloopt via de website van de Long Term NL Challenge. Op laatstgenoemde website staan tevens veelgestelde vragen voor gebruikers.

 


 

#RondjeOmDeKerkChallenge#DraagEenHelm #RideSolo #BlijfGezond
#MTBroutesNL #mtbroutes #MTB #TOP10 #Mountainbike #Mountainbiker #instamtb
#MTB_Challenge #TrailVideo #mtbtrailawards #NTFU #Fietssport