MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

RevolutionRace Outfit review

  • vrijdag 25 maart 2022

Als het gaat om slecht weer, laat RevolutionRace liever niets aan het toeval over. De outdoor- en wandeljassen zijn gemaakt met stevige, hoogwaardige membranen die je beschermen tegen de elementen zonder dat ze je belemmeren in je bewegingsvrijheid. Dat maakt deze jassen ook perfect om te dragen tijdens het mountainbiken.

RevolutionRace Outfit review

In de vele verschillende zakken kun je je persoonlijke spullen op een slimme manier kwijt en de strategisch geplaatste ventilatieritsen helpen je af te koelen als je aan het zweten bent. Dankzij de ultramoderne stoffen en de versterkte naden met sterk garen geniet je jaar na jaar van deze outdoor- en wandeljacks.

 

De outdoor-broeken vallen op dankzij de geweldige pasvorm en gewaagde kleuren. De technische stoffen beschermen je tegen het weer en maximaliseren het ademende vermogen. Ook zijn de broeken uitgerust met slimme stretch-panelen en ventilatieritsen. De outdoor-broeken zijn gemaakt van de meest duurzame stoffen en voorzien van versterkte naden. 

 

 

Resultaten review Revolution Race outdoorkleding

Wij mochten voor Revolution Race twee jassen en 2 outdoorbroeken testen. Voor deze review hebben wij gekozen voor de jassen Cyclone Rescue 2.0 (Heren model) en Whisper (Dames model) en de broek Nordwand Pro. Deze kleding hebben wij tijdens het mountainbiken onder verschillende weersomstandigheden uitvoerig getest.

 


Cyclone Rescue 2.0 (herenmodel) en Whisper (damesmodel)

De eerste keer dat wij de jassen Cyclone Rescue 2.0 en Whisper hebben getest was kort na de stormen Dudley en Eunice. Tijdens een wandeling over de natte MTBroute van Vlierden kregen we een eerste indruk van de jassen. Tijdens het wandelen was het nat en vooral erg winderig. De jassen hielden ons comfortabel droog en warm. Duidelijk te merken dat de jassen goed beschermen tegen kou, regen en wind.

 

Ook tijdens het mountainbiken doen de jassen wat ze beloven. Ze zitten prettig, hebben een modieuze uitstraling en beschermen goed tegen verschillende weersinvloeden. De ventilatieritsen zijn ontzettend prettig. Bij een hogere inspanning zorgen ze voor een fijne afkoeling.

 

De jassen zijn goed te gebruiken in de winter en het voor- en najaar. In de zomer zullen de jassen misschien wat sneller te warm zijn. Maar... ga je mountainbiken in de bergen dan zullen deze jassen in de afdalingen en bij wisseling van temperaturen perfect zijn. 

 

Wat ook erg prettig is, is dat je de muts van de jas eventueel over je helm kunt dragen. Bij het draaien van je hoofd is en blijft er voldoende bewegingsvrijheid.

 

Andere pluspunten:

- mouwen zijn wat aan de lange kant, maar juist bij het mountainbiken is dit erg prettig
- de zakken aan de voorkant van de jas zijn ook goed te bereiken bij het dragen van een rugzak of camelback
- de jas is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren
- de stof van de jas Whisper is soepeler en maakt minder "geluid"
- door het koort aan de onderkant aan te trekken is de jas ook korter te dragen

 

Nordwand Pro.

De Nordwand Pro Outdoor broek voelt al bij het aantrekken lekker aan. Het is een stevige, stretchy outdoorbroek die ook prima is te gebruiken tijdens het mountainbiken. Het zit goed aansluitend, maar biedt ook voldoende beweginsvrijheid.

 

Tijdens het mountainbiken is de broek lekker warm en daardoor ook zeer geschikt bij lagere temperaturen. De Nordwand bevat ventilatieristen aan de dijen. Prettig voor als de temperaturen iets hoger zijn, je bent warm gefietst, maar ook wanneer de trail om meer intensiteit vraagt.
De ritsen gaan eenvoudig open en dicht zodat je snel en eenvoudig kunt switchen tussen meer, minder of geen ventilatie.

 

Wij droegen onder de Nordwand Pro een bibshort. Zo onstaat een prettige combinatie van een outdoorbroek en een mountainbikebroek waarmee je ook comfortabel langere afstanden kunt fietsen.

 

 

Andere pluspunten:

- de broek is bij de enkels eenvoudig te verstellen / aansluitend te maken
- er is een handige zak voor je telefoon op je bovenbeen
- dit model is verkrijgbaar in twee verschillende lengtematen
- voor dames is er ook een skinny model waardoor de broek mooi aansluitend zit
- voor dames met een langere binnenbeenlengte is de broek ook voldoende lang 

 

 

Kortingscode RevolutionRace: 15% welkomstkorting

Ben je na het lezen van deze review enthousiast geworden over de kleding van Revolution Race? Met de kortingscode ‘MTBROUTESNL15‘ krijg je nu maar liefst 15% korting op alles wat je nu online besteld. Daarmee kost de Nordwand broek maar € 75,65, de Cyclone Rescue 2.0 jas slechts € 152.15 en de Whisper € 126,65!

Deze code is geldig van 25 maart 2022 tot en met 08 april 2022.