MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Protesten tegen mtb-route in Zuidhorn zwellen aan

  • dinsdag 12 november 2019

Twee groepen inwoners van Zuidhorn hebben brieven geschreven naar de gemeente Westerkwartier. Daarin wordt protest aangetekend tegen de plannen voor de aanleg van een mountainbikeroute door het Joh Smit Park.

 

Protesten tegen mtb-route in Zuidhorn zwellen aan

 

Bewoners aan de westkant van het dorp (Botenbuurt) en aan de oostkant (staatsliedenbuurt) zijn in de pen geklommen. Zij vrezen verstoring van de rust en de ruimte in het park. Ook verwachten ze dat de nieuw aan te leggen route mountainbikers van elders aantrekken met parkeeroverlast in hun woonbuurt tot gevolg.

 

‘Bij overlast of schade kunnen we niemand aanspreken’
Volgens de briefschrijvers houden mountainbikers ervan buiten de gebaande paden fietsen. ,,Al gauw zullen ze de Waterschapsheuvel ontdekken en in hun route opnemen. Dan gaan ook natuur en rust daar verloren. Kinderen kunnen hier straks niet langer ongestoord spelen.’’ Een ander bezwaar is dat de mountainbikers geen vereniging vormen: ,,Bij overlast of schade kunnen we niemand aanspreken.’’

 

Aan de oostkant tonen 42 bewoners zich bezorgd over de vele kruisingen met paden en verkeerswegen. in de route. ,,De kruisingen in de Sportlaan en bij de weg naar de hockeyvelden zijn nu al heel druk. Ook de kruisingen en paden bij het bruggetje bij het kindercrossheuveltje (Thorbeckestraat/Dreesstraat) zijn druk, smal en onoverzichtelijk.’’ Door de aanleg van een mountainbikeroute komt de verkeersveiligheid verder in gevaar, menen de briefschrijvers. Dat een relatief kleine groep mountainbikers het hele park opeist voor haar eigen privé-belang vinden de bezwaarden onaanvaardbaar.

 

Bron: Dagblad van het Noorden