MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Piotr Havik op weg naar het WK Gravel met ondersteuning van CUBE, Ere Research en Cyclique.

  • vrijdag 10 juni 2022

Afgelopen weekend heeft Piotr Havik hoge ogen gegooid tijdens zijn eerste Gravel World Series in Millau. Hij werd daar tweede achter Niki Terpstra, winnaar van Parijs-Roubaix en Ronde van Vlaanderen. Begin mei wist hij tijdens The Traka in Girona ook al op het podium te staan naast Ivar Slik, winnaar van Unbound Gravel in Amerika. 

Piotr Havik op weg naar het WK Gravel met ondersteuning van CUBE, Ere Research en Cyclique.

foto: Bryan Alberts - Clippin Media

 

Na afgelopen jaar gestopt te zijn als continentaal wielrenner op de weg, pakt Piotr in samenwerking met Oneway Bike een nieuwe kans in het gravelwielrennen. De relatief jonge discipline van de wielersport valt sinds kort ook onder de koepel van de UCI. Dit jaar zal er voor het eerst een wereldkampioenschap voor het gravelspecialisme worden georganiseerd. Eén van Piotrs hoofddoelen is dan ook om wereldkampioen te worden. 

 

foto: Bryan Alberts - Clippin Media

 

“Met dank aan Oneway Bike heb ik een dubbele stap in mijn carrière kunnen maken,” vertelt Piotr. “Oneway is de distributeur van onder andere CUBE, Lezyne, Ere Research en het nieuwe kledingmerk Cyclique. Naast dat ze mij ondersteunen met alle materialen die ik nodig heb om mijn gravelwedstrijden te rijden, hebben zij mij ook een prachtige baan aangeboden op de marketingafdeling. Deze is zeer goed te combineren met mijn sportieve carrière. Win-win dus.”

 

Binnen Oneway pakt Piotr het relatiebeheer van alle gesponsorde atleten, teams, events en goede doelen op. Intern ondersteunt hij zijn HR-collega’s als één van de vitaliteitsambassadeurs in de organisatie met de maandelijkse fietsritten voor alle medewerkers. 

 

foto: Bryan Alberts - Clippin Media

 

Het wedstrijdprogramma van Havik bestaat voornamelijk uit wereldbekerwedstrijden in Swierádow (Polen), Halmstad (Sweden), Houffalize (België), Veenhuizen (Nederland) en Monferrato (Italië). De locatie van het WK Gravel in oktober wordt binnenkort bekend gemaakt door de UCI. Ook de NL Gravel Series met onder meer wedstrijden in Zandvoort en Vorden staan op de kalender van Piotr. Het seizoen zal hij afsluiten met het NK Gravel in Epe. 

 

Ook op zoek naar een leuke baan in de fietsindustrie? Bekijk hier alle vacatures bij Oneway Bike