MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Oprichting mtb-vereniging MTB ZWOLLE

  • woensdag 3 maart 2021

Toen oprichters Berno van der Wal en Bart Bakker elkaar onder het genot van een kopje koffie ontmoetten om over het onderhoud van het mountainbike parcours in het Westerveldse bos te overleggen, ontstond het idee voor een Zwolse vereniging alleen voor mountainbikers. 

Oprichting mtb-vereniging MTB ZWOLLE

Tussen dat eerste idee toen, en de oprichting afgelopen vrijdag zaten slechts 5 maanden!  Bij de 2 informatieavonden die er vervolgens georganiseerd werden kwamen er steeds meer enthousiaste reacties en werden er uit het netwerk van bekenden nog 3 bestuursleden gevonden. Vanaf dat moment konden we de wensen ook meer vorm gaan geven. Na de start, begin december, is er door het oprichtingsbestuur, bestaande uit Brenda Pouw (secretaris), Bart Bakker (algemeen bestuurslid), Berno van der Wal (voorzitter), Steven Jans (algemeen bestuurslid) en Vincent Pots (penningmeester), druk gewerkt om de benodigde documenten voor oprichting, taakverdeling en plannen voor de vereniging uit te werken. Nu is met de oprichting van de vereniging bij notariskantoor DuretTrip de oprichting bezegeld en is de wens uitgekomen.  

 

Nu de oprichting een feit is en we met het bestuur de eerste 5 leden aan boord hebben kunnen leden zich gaan aanmelden. Alle leden zullen via de vereniging aangemeld worden bij Wielersportbond NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie), die onder andere aantrekkelijke verzekeringen regelt voor zowel clubs als leden en ondersteunt door het verzorgen van opleidingen van zowel bestuurders als begeleiders en trainers. 

 

📸 @mtb_challenge

 

Het is natuurlijk wat vreemd om een mountainbike vereniging op te richten op het moment dat je maar maximaal met 2 personen buiten mag sporten. Om de eerste leden over de streep te trekken zich snel aan te melden hebben we voor de eerste 100 leden een kleine verrassing in petto en zullen we de allersnelste aanmelders ook nog een leuke fiets clinic of leerzame sleutelavond aan kunnen bieden in samenwerking met Trek Bicycles Zwolle (zodra dit weer mag natuurlijk).

 

Aanmelden: mail@mtbzwolle.nl

Facebook: https://www.facebook.com/mtbzwolle