MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Opening Mechelen Kinderroute

  • dinsdag 22 juni 2021

Mountainbikeroute voor jeugd en gezinnen
 
De Mechelen Family-Ride, die op 21 juni werd geopend, trekt nieuwe groepen mountainbikers. Jongeren kunnen op deze relatief eenvoudige en korte route op een veilige manier met het mountainbiken kennismaken. Ouders kunnen er met hun kinderen op een vertrouwde manier een tocht ondernemen.

Opening Mechelen Kinderroute

Op de foto: V.l.n.r. wethouder Jos Hendriks van de gemeente Gulpen-Wittem, initiatiefnemer Gerben Bouma en voorzitter Pé Diederen van MOZL met schoolkinderen uit Mechelen.

 

De Mechelen Family-Ride is het initiatief van mountainbiker Gerben Bouma die mogelijkheden zag om in de buurt van Mechelen een route aan te leggen, die jeugd en ouders met kinderen zou aanspreken. De bestaande routes in Zuid-Limburg zijn vanwege de lengte en de riskante passages voor die doelgroepen vaak niet aantrekkelijk en daarom voorziet de nieuwe route in een behoefte.
 
Het initiatief werd opgepakt door de Stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg en de gemeente Gulpen-Wittem. Wethouder Jos Hendriks is om twee redenen enthousiast. Ten eerste omdat de nieuwe route een mooie invulling is van het Sportakkoord ‘Heuvelland in Beweging’. Dit akkoord beoogt onder meer het bevorderen van de sportdeelname van de jeugd. Dat is nodig aangezien het aantal kinderen met overgewicht toeneemt, terwijl de motorische vaardigheden afnemen. Hendriks: “Met de nieuwe route bieden wij een mogelijkheid aan de jeugd om in de buitenlucht aan een sport deel te nemen.”

 

Ten tweede is de route aantrekkelijk vanuit toeristisch perspectief. “We slaan wat dat betreft twee vliegen in één klap,” zegt Hendriks. “Gezinnen kunnen namelijk op een laagdrempelige manier met het mountainbiken én met onze mooie gemeente kennismaken. Hele families kunnen samen op de nieuwe route recreëren.”

 

Startpunt
Het startpunt van de Mechelen Family-Ride bevindt zich bij Buitenplaats De Mechelerhof. De route is met een lengte van 9,2 km en ruim 100 hoogtemeters een variant op de bestaande Mechelen-route en is geschikt voor jeugd en gezinnen met kleinere kinderen. De route is onderdeel van de bestaande 24 kilometer lange MTBroute Mechelen.

 

Bron: MOZL