MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Oostermaet 2.2

  • donderdag 3 oktober 2019

Mountainbiken is een groeiende vrijetijdsbesteding en dat merken we in en om Deventer. Inmiddels zijn er al 4 routes waar we als MTB-er goed uit de voeten kunnen. Zwart (Wechelerveld)(Lus van de MTBroute Deventer; red MTBroutesNL), Groen MTBroute Diepenveen (IJsselroute), Paars MTBroute Heeten (Salland) en natuurlijk onze rode MTBroute Deventer ook wel bekend als de ‘Oostermaet route’ naar het gelijknamige landgoed

 

Oostermaet 2.2

 

Na de start in 2013 is de Oostermaet route een ‘redelijk’ mooie route geworden. ‘Redelijk’ want een veel gehoord en uiteraard opbouwend puntje van kritiek is de relatief grote hoeveelheid rechte en ‘harde’ kilometers, samengevat: Te veel asfalt!
Op den duur begon dit te knagen. Het moest toch mogelijk zijn om in en rond ons mooie Deventer gebruik te maken van meer ‘off road single tracks’?

 

Een lange weg (bijna 3 jaar) van plannen maken, overleggen, teleurgesteld worden, soms gefrustreerd zijn maar altijd maar weer positief doorgaan. Beschouw het maar als een lange zware MTB rit waarin je mentaal ook je mannetje/ vrouwtje moet staan.
Vandaar het versienummer 2.2. Versie 2.0 en 2.1 hebben het niet gehaald door onvoorzien bezwaren of andere obstakels…

 

Inmiddels zijn we flink bezig de nieuwe routedelen aan te leggen. Tracks ‘Douwelerkolk 1 en 2’, de ‘Wijn-berg’, ‘Handelspark 1 en 2’ zijn al klaar en op track ‘Klimaatbos’ hebben we het meeste grondwerk afgerond. Wat rest is nog een pumptrack aan het eind.
Voor track ‘Zweedse straat’ hebben we grootse plannen. We willen de brede tussenberm inrichten met allerlei technische obstakels zoals een grote trekkerband, grote boomstammen, een heuse ‘North shore’ en zelfs een complete oplegger als hindernis. Uiteraard houden we rekening met de wat minder gevorderden en beginners. Hiervoor maken we een zogenoemde ‘by pass’ of ‘chicken run’.

 

 

 

Want dat willen we ook: Nog meer mensen enthousiasmeren voor deze mooie sport. Daarom is ook bewust gekozen delen van de route langs woonwijken en zelfs door een industrieterrein te laten lopen. Uniek voor een MTB route!

 

Tot slot een oproep: MND (Mountainbike Netwerk Deventer) heeft meer dan 1000 leden op Facebook. Ook de Wielersport Vereniging de Zwaluwen hebben meer dan 500 enthousiaste mountainbikers. Toch lukt het maar mondjesmaat vrijwilligers te vinden die ons mee willen helpen. Dat moet toch anders kunnen? Entousiast geworden? Meld je dan aan! Klik HIER

 

Passief steunen kan ook door een sticker aan te schaffen. Voor € 7,50 kun je financieel bijdragen aan de aanleg en onderhoud van de routes in en om Deventer.
De sticker is verkrijgbaar bij de fietswinkels of via onze website!

 

door: Herwin Weelink