MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Ook in 2019 fietscontroles in het Heuvelland

  • zondag 14 april 2019

Na 4 succesvolle edities van de campagne Ik Fiets Vriendelijk – On Tour, gaan ook dit jaar politiemotards samen met twee motorverenigingen in het Heuvelland en de Voerstreek fietsers controleren op hun gedrag.
Dat gebeurt op zondag 14 april en zondag 19 mei. Er wordt nadrukkelijk gecontroleerd op fietsen door rood licht en hinderen van ander verkeer. Als het nodig is worden er ook bekeuringen uitgeschreven bij overtredingen die worden geconstateerd. Wielrenners die zich goed gedragen ontvangen twee groene ventieldopjes, het symbool van de vriendelijke fietser. Hiermee wil de campagne de nadruk leggen op de invloed van zowel gewenst áls ongewenst gedrag van fietsers op hun medeweggebruikers.

#MTBroutesNL #MTB_Challenge @MTB_Challenge @bergfietsuitdaging

Ook in 2019 fietscontroles in het Heuvelland

 

14 motoren rijden gedurende twee zondagen door het Heuvelland in het kader van de campagne Ik Fiets Vriendelijk – on Tour. Dit zijn motoragenten van de politie Limburg en beroeps verkeersregelaars. De campagne komt voort uit het beleid voor wielertoertochten in Zuid-Limburg-Euregio waar inmiddels 11 Zuid-Limburgse gemeenten én de Belgische gemeente Voeren bij zijn aangesloten.

 

Via dit beleid én de centrale coördinatie van wielertoertochten door Limburg Cycling is de spreiding van routes, kwaliteit van de tochten en communicatie met organisatoren en gemeenten flink verbeterd. Maar deze verbeterslag is slechts één onderdeel van de hele aanpak. Want er zijn ook nog veel individuele fietsers en trimclubjes die in het weekend de weg op gaan en naast de toertochten bepalend zijn voor het volledige beeld dat men van fietsers heeft. Daarom wordt via deze campagne ook deze groep in het Heuvelland gewezen op gewenst én ongewenst gedrag en de gevolgen hiervan voor alle overige fietsers. Op beide zondagen zullen motards in koppels door het Heuvelland controleren op locaties waar zich ook vaak verkeersonveilige situaties voordoen. Hiermee wordt ook geluisterd naar signalen uit het Heuvelland van bewoners die aangeven regelmatig hinder te ondervinden van fietsers op bijvoorbeeld zonnige dagen.

 

Samenwerkingspartners
De campagne is een samenwerking tussen Politie Limburg, Limburg Cycling, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL), Stichting Motard Stein, Stichting Euro Motard Service én de Stichting Ik Fiets Vriendelijk. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, Velo-t en de Limburgse Wielergemeenten.

 

Bron: Limburg Cycling