MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Ontwikkeling MTBroute Heerenveen

  • zondag 30 juli 2023

Daan Van Kampen, kersverse winnaar “Beste MTB Experience 2022”, pakte eind vorig jaar direct door. In Valkenburg trof hij Jenno Kootstra, Gerwin Lenten en Maarten Klont en besprak het initiatief vanuit Antea Group Nederland om in en rondom Heerenveen een uitdagende, duurzame en innovatieve route voor mountainbikers te realiseren. 

De interesse was gewekt en Daan meldde zich begin 2023 bij Antea Group.

Ontwikkeling MTBroute Heerenveen


Hangende de motie t.a.v. ontwikkelingen rondom Oranjewoud is Daan gestart met zijn onderzoek. Vanuit zijn MTB-passie, zijn studie “Build Environment” aan de Breda University of Applied Sciences en zijn route-bouw-ervaring heeft hij zich gefocust op het analyseren van het reeds doorlopen proces. Tevens heeft Daan verkend welke afwegingen er gemaakt moeten worden bij het voorbereiden en vaststellen van de MTB route in en rondom Heerenveen.


Gelijktijdig heeft Daan veldonderzoek gedaan, gesproken met ecologen, fietsexperts, omgevingsmanagers en GEO/ GIS-Experts. Dit heeft geleid tot een uitgebreid inzicht in de verschillende kenmerken van het gebied.
Het eindresultaat van Daans onderzoek is een voorstel met 3 verschillende routes. Met elke een uniek karakter. Met oog voor veiligheid, duurzaamheid en haalbaarheid. Waarbij Daan de MTBexperience voor elk van de routes heeft getypeerd. En zoals hij zelf zegt: “Voor elk wat wils, met minimale impact voor natuur en omgeving”.


De komende weken nemen we jullie mee in de verschillende onderdelen van Daans onderzoek. En houden we jullie op de hoogte van de vervolgstappen. "Wij staan weer op de trappers!"


Bron: Facebook MTB Stichting Heerenveen