MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Ondertussen in het Bentwoud...

  • zondag 2 juni 2024

De stichting MTB Bentwoud is in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, SBB en de Gemeente Alphen aan de Rijn bezig met de realisatie van een nieuwe mountainbikeroute in het Bentwoud. De werkzaamheden zijn gestart in maart 2024.

 

De redactie van MTBroutes.nl kijkt regelmatig op de website van MTB Bentwoud om de vorderingen te volgen. Zo lazen wij afgelopen week de volgende update:

 

Het is broedseizoen en wachten we geduldig af tot we weer verder mogen en kunnen. De aannemer heeft een pad gemaaid op onze aanwijzingen, dat pad is nu overigens absoluut niet fietsbaar dus ga dat vooral ook niet proberen. We hebben tijdens het nalopen gemerkt dat het met de natuurbeleving echt helemaal goed zit. Daar zijn we echt blij mee!

Ondertussen in het Bentwoud...

Vervolgens zijn we met vrijwilligers op pad geweest die hebben meegedacht over welke features we waar in de route op zullen en kunnen nemen. Daar kwamen ook leuke dingen uit en we denken echt een leuk rondje neer te gaan leggen op deze manier. Bekijk vooral de foto's op de website en verheug je met ons op de volgende stap!

 

Zodra het kan gaan we snoeien en dan zal er nog een keer gemaaid worden en gaan we aan de slag met het graafwerk. Helaas moest de aannemer voor de brug onverwacht lang wachten op toestemming maar ook die kan nu binnenkort toch aan de slag. Dus... We liggen op koers om in september te kunnen openen!

 

Bron: MTB Bentwoud