MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes week #53

  • dinsdag 5 januari 2021
In de week tussen de kerstdagen en oud en nieuw kregen we te maken met vuldige regenval en de storm Bella. Dit leverde in de laatste week van het jaar weer veel werk op voor de onderhoudsgroepen.

 

Hulde aan de vrijwilligers.
Onderhoud MTBroutes week #53

MTBroute Heeten

Op de Fb-pagina van Heeten kwamen we te weten waar het woord "AFGRUPPEN" voor staat:

Een mooi woord in het Sallands (dialect) spraakgebruik. Dit woord werd onlangs in de app groep van het onderhoudsteam ATBHeeten veelvuldig gebruikt. "hij grupt af, zij gruppen af, er wordt afgegrupt...". Mooie Heetense mannenhumor waarvan de betekenis ligt in het afvoeren van overtollig gevallen regen vanaf de tracks naar lager gelegen plekken. 't is maar dat je het weet....!

 

 

MTBroute Zuidwolde
Wat stormschade verholpen, tevens nog wat aan watermanagement gedaan.

 

 

 

MTBroute Wierden
Drie bomen opgeruimd op Notter- en Schietbaan en nummer 4 op de Spacklertrack verwijderd. Mountainbikers hebben weer ruim baan.

 

 

MTBroute Sibculo
Er is onderhoud gedaan aan een deel van de route dat eigenlijk altijd de minste aandacht krijgt. Hier is de waterafvoer en watergaten verbeterd en nieuwe aangelegd.
Ook lag er nog een stuk van 70 meter met een dikke humus laag deze ook verwijderd.

 

 

 

MTBroute Netersel
De "Tremalzo klim" is verlengd en in de linkse lijn liggen zwerf keien. Hij behoort nu bij de lastigste beklimmingen van de route. Lukt deze technische klim niet, probeer dan over de matten te lopen zodat de ondergrond bespaard blijft. Op de foto zie je enkel het bovenste gedeelte van de klim

 

 

 

MTBroutes Rolde
Dagje informatie en routesplitsing borden plaatsen. En overal water afvoeren van de track. Keihard werken om de baan weer watervrij te krijgen en dat we hopelijk snel weer kunnen genieten van het racen op de track.

 

 

 

MTBroute Markelo
Door de vrijwilligers zijn op de route Markelo de nodige omgewaaide bomen verwijderd. De route is weer volledig te rijden. Niet dat het stuift maar op een paar plassen na liggen de singletracks er verbazingwekkend goed bij!

 

 

 

MTBroute Horst
Na de storm zijn afgelopen week vrijwilligers bezig geweest met (grotere) takken aan de kant te gooien. Er waren gelukkig geen bomen over de route gegaan. Ook is een vrijwilliger druk geweest met het verbeteren van een aantal lange slechtere bochten.