MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes week #1

  • dinsdag 12 januari 2021
De eerste (volledige) week in 2021. Het is weer overweldigend dat er op zoveel mountainbike routes vrijwilligers aan het werk zijn om de routes te onderhouden, te vernieuwen, uit te breiden en nog veel meer.
Hulde aan de vrijwilligers.
Onderhoud MTBroutes week #1

MTBroute Zuidwolde

Een deel van de trailcrew is bezig met het onderhoud op het 'Nolder-bikepark'. De thuisbasis van de MTB vereniging Zuidwolde.

 

 

MTBroute Noord-Beveland(West)
Stuk route op de Schotsman afgesloten vanwege grote wateroverlast.

 

 

 

MTBroute Beetsterzwaag
Een nieuw jaar een nieuwe start, er is weer begonnen met onderhoud van de route! Een aantal knelpunten en een stuk wat erg uitgesleten was en veel wortel vertoonde weer van een nieuw laag zand voorzien.

 

 

 

MTBroute Markelo
De route Markelo is weer een beetje veiliger. De uitgang van de singletrack aan de Endemansdijk, bij de voetbalvelden van Markelo, is verlegd. Door de aanpassing kom je niet direct met hoge snelheid midden op de weg terecht maar gebeurd dat nu geleidelijker. Er is zelfs een hekje bij gemaakt.

 

 

 

MTBroutes Utrechtse Heuvelrug
Dit keer geen nieuwe route, maar een schaapskudde. De Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug gaat samen met het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, Staatsbosbeheer en Utrechts Landschap twee schaapskuddes op de Utrechtse Heuvelrug sponsoren. De financiële bijdrage daarvoor komt uit opgebouwde reserves van de vignetten, giften en donaties. Lees volledige bericht klik HIER of via onze BIO

 

 

 

MTBroute Achterhoek
*** Wat is onderhoud zonder hark?? *** .. helemaal NIKS!!
Al vroeg op de middag stond ik plots met alleen de steel in handen, de tanden van de hark lagen onderin een watergat……….., afgebroken. Lezen we op de FB-pagina van MTB Achterhoek.

 

Het zal wel metaalvermoeidheid zijn geweest, na al die maanden gehark 😆.
Hark en schop zijn de 2 meest essentiële en daarom meest gebruikte gereedschappen bij het onderhoud aan de tracks. Onderhoud zonder hark wordt niet wat, dus volgende keer weer verder.

 

 

 

MTBroute Schoorl
De eerste kleine onderhoudsdag op Schoorl in 2021 is een feit.
Door de corona- en kerstvakantie drukte icm het vele hemelwater was het nodig om enkele stukken aan te pakken. Het was een dag die in het teken stond van circulair gebruik van materialen. Op de Nok is het weggespoelde zand als gevolg van de vele regenval weer met vereende kracht omhoog gebracht met kruiwagens en zijn enkele verstevigingen aangebracht. Kortom, een productief dagje fitnessen in de buitenlucht!

 

 

 

MTBroute Otterlo
Zaterdag hebben enkele vrijwilligers in duo-teams gewerkt aan het herstel van Area51 (eerste gedeelte). Uitgesleten delen zijn versterkt met boomstammetjes in de grond en bochten zijn opnieuw gegraven en opgebouwd. Dit deel kan er weer even tegenaan! #bedanktvrijwilligers