MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #9

  • dinsdag 9 maart 2021
Gelukkig een week zonder dat onderhoudsgroepen geplaagd werden door slecht weer. Er is dan weer aan de meeste routes onderhoud gepleegd. Hieronder een greep uit de werkzaamheden.

Hulde aan de vrijwilligers.

Onderhoud MTBroutes 2021 week #9

MTBroute Zuidlaren

Na een afsluiting ivm boswerkzaamheden is de sectie Lentisbos weer open! De noodzakelijke reparaties zijn uitgevoed en er is een mooie chicane aangelegd om de snelheid er een beetje uit te halen bij de kruising met het wandelpad. Fijn voor de onderlinge verstandhouding met de wandelaars🙂.

 

 

MTBroute Ysselteyn

Er is afgelopen zaterdag hard gewerkt in het Paardekopbos. De aanrijdroute is aangepast, let dus op de nieuwe bewegwijzering vanaf de Timmermannsweg. Dit gaat nu via de ontginningsweg. Van hier uit kom je dan op het nieuwe stuk singletrack wat aangelegd is.

 

 

MTBroute Haaksbergen

Het afgesloten deel langs de Lankheterweg in het Lankheet is weer open. Zaterdag hebben is daar zand opgebracht en het pad hersteld. Er wordt verwacht dat het modderprobleem nu opgelost is zodat er hier ook in de winter gereden kan worden.

 

 

MTBroute Hardenberg
Zaterdag is met 4 man aan de route gewerkt om de gaten op te vullen die door de regen waren ontstaan, zo lezen we op de FBpagina van MTB Hardenberg. De meeste plekken zijn aan de Hardenbergsekant van de N36 en N34 nu bijgewerkt.

 

 

MTBroute Deventer (Oostermaet 2.2)
Er is afgelopen week weer veel gebeurd op track Klimaatpark dankzij 4x2 Oostermaetjes en de kraan van UniCom Oost b.v. Enkele natte plekken hersteld, een begin gemaakt met een heuse Rock Garden en last but not least een flink stuk Pumptrack aangelegd.

 

 

MTBroute Grenspark Kalmhoutse Heide
Tijdens de Belgische week van de Vrijwilliger (27 februari - 7 maart) werden op de FBpagina van het Grenspark Kalmhoutse Heide waaronder de nieuwe MTBroutes Ossendrecht (Wildernissen, Stoppelbergen, Volksabdij) en Huijbergen (Staartse Heide) vallen, de vrijwilligers bedankt. "Dankzij deze vrijwilligers worden de routes voortdurend gecontroleerd en opgeknapt. Hierbij wil Grenspark Kalmthoutse Heide alle mountainbike-vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Dit wordt ten zeerste geapprecieerd."

 

 

MTBroute Ermelo

Dankzij een aantal enthousiaste vrijwilligers kan het vernieuwde singletrack op de blauwe route (Ermelo) ingereden worden. Een grote verbetering ten opzichte van de modderige trail uit de voormalige mountainbikeroute. Er komen meer verbeteringen.......

 

 

MTBroute Zwolle

Ook in Zwolle is aan de route gewerkt. Zo werden hobbels opgvuld, jumps hersteld en een kleine drop wat beginner vriendelijk gemaakt.