MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #8

  • dinsdag 2 maart 2021
Uiteindelijk gaat er geen week voorbij of er zijn wel vrijwilligers aan het werk aan één van de routes. Dit alles om het plezier van het MTB-en te vergroten, niet alleen voor de vrijwilligers zelf maar ook voor alle mountainbikers.

Geld voor materialen voor onderhoud of uitbreiding is altijd een probleem. Bij een aantal routes wordt dit betaald uit opbrengsten van de verplichte vignetten, maar ook worden er door clubs zelf vignetten aangeboden. Anderen doen dit door een QR (betaal) code op hun website of facebookpagina te plaatsen. In een aantal gevallen staan deze QR codes ook al op de route-detailpagina van MTBroutes.nl

 

Steun het werk door een bijdrage te geven of ... meld je aan als vrijwilliger en help mee.

 

Hulde aan de vrijwilligers.

Onderhoud MTBroutes 2021 week #8

MTBroute Sleen

Werk in uitvoering! De laatste bultjes van de beroemde ‘buckelpiste’ zijn verdwenen. Het leem van deze bultjes is door Staatsbosbeheer Emmen-Sleen gebruikt om slootjes te dempen en zo het waterniveau omhoog te brengen in bepaalde bospercelen.

 

 

Ook is er een nieuwe doorsteek gemaakt, hierbij wordt de modderpoel ontweken aan het eind van de buckelpiste en is er een breed pad langs het bos minder. Ook zijn er een aantal bordjes vervangen.


Op naar de volgende klus met deBushbikers Sleen

 

 

MTBroute Enschede (Rutbeek)

"6 1/2 uur Non Stop samen met topper Niels bezig geweest met de track bij de Jacobsrietweg. Kombochten ophogen en uitgraven, watergaten maken "veel" en alles bladvrij gemaakt. Was een lange dag maar de gehele track is nu wel klaar en water vrij!"; Aldus een vrijwilliger van MTBroute Het Rutbeek.

 

 

MTBroute Netersel
NIEUWE ROCKGARDEN in de maak . Hij is nog wel under construction dus voorlopig even dicht. Nog even geduld..

 

 

MTBroute Rolde
Het pad (schouwpad) rond de akkers een beetje opgeknapt!

 

 

MTBroute Deventer (Oostermaet 2.2)
Kwamen er spontaan nog 6 mensen ons helpen dus op gepaste afstand nog mooi wat werk kunnen verzetten aan track ‘De Mölle’

 

 

MTBroute Beetsterzwaag

Afgelopen week weer veel werk verzet met een mooie groep vrijwilligers. En vook weer een aantal nieuwe gezichten die wij welkom heten. Het reigerbos ter hoogte van Boornbergum/ Kortehemmen is weer flink aangepakt, dit stuk had afgelopen herfst/winter behoorlijk wat schade opgelopen. Nu is dat deel weer goed toegankelijk en veilig.

 

 

MTBroute Noordwijk
Er is weer hard gewerkt aan de trail bij Ruigenhoek.

 

noot: Goed om te zien dat veel routes het bord "Let op: Draag een helm" hebben geplaatst om de "nieuwe" mountainbikers te herinneren dat dit echt een must is voor hun eigen veiligheid.

 

 

MTBroute Rheden (ZuidVeluwe)

Hop, Hop paardje, maar niet op onze track (links), maar van de rechter foto worden de vrijwilligers blij.