MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #7

  • dinsdag 23 februari 2021
De meeste routes hadden vorige week veel smeltwater te verwerken. Na controle kwam al gauw voor de meeste routes het groene licht waardoor er weer gefietst kon worden.

Afgelopen week is er weer veel gewerkt aan de MTBroutes in Nederland. Niet alleen herstelwerkzaamheden vanwege het overvloedige smeltwater, maar ook gewoon onderhoud of uitbreidingen. Hieronder weer een greep uit de werkzaamheden door de vele vrijwilligers. Zonder die vrijwilligers waren er niet zoveel schitterende goed onderhouden routes.

 

Hulde aan de vrijwilligers.

Onderhoud MTBroutes 2021 week #7

MTBroutes Achterhoek

Op de Paaschberg (MTBroute Lochem) is een uitgespoelde erosiegeul opgevuld.

 

 

MTBroute Rolde
Zaterdagochtend zijn de linten weggehaald en kon er weer worden genoten van de MTBroute (Rotonde) Rolde. De Trailbouwers vermelden nog wel dat er mensen ondanks de linten toch van de trail gebruik hadden gemaakt en dat is jammer! ► #Trailrespect

 

 

MTBroute Heeten
Afgelopen week is op de tracks Taranova en Haarman klein onderhoud gedaan. Mede omdat jullie de tracks de afgelopen periode hebben ontzien, zijn ze super goed uit hun (korte) winterslaap ontwaakt. Bedankt en veel fietsplezier gewenst namens de onderhoudsploeg!

 

 

MTBroute Lelystad
De track is al een poosje gesloten, maar er wordt met man en macht gewerkt aan een geweldige opknapbeurt van deze route.

 

 

MTBroute Tilburg
Grootse plannen in Tilburg komende week. Op Facebook stond de melding dat de route zaterdag 27 februari gesloten is voor groot onderhoud. De lijst van punten die worden aangepast is indrukwekkend. Veel succes mannen!

 

 

McCleod (TracksTrails)

McLeod for kids! De ultieme trail tool is nu ook beschikbaar voor kinderen van 3 tot 13 jaar. 950 gram. Een must voor elk serieus trail builder gezin. 45 euro voor de grote en 35 euro voor de kids (ex btw en verzendkosten). Bestellen via patrick@trackstrails.nl.

 

 

MTBroute Spaarnwoude
Hard werken! Komende drie weken zijn we nog vol aan de slag en het wordt toch mooi!
Nog even geduld, we hopen eind maart het parcours te kunnen openen.
Ga aub nog even niet rijden, het granulaat moet eerst uitharden. Als je nu gaat knallen kunnen we alles weer herstellen...

 

 

MTBroute Vlissingen
Diverse onderhoudsploegen zijn weer bezig met herstel en aanleg werkzaamheden op de routes. Dit was zaterdag met dat prachtige weer zeker geen straf 👌🏻.
Voor iedereen die gaat rijden komende week: Het is dan wel warm maar grote delen vd routes zijn nog zeer slecht. Vermijd deze stukken aub.