MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #5

  • dinsdag 9 februari 2021
De oproep om de routes te ontzien (na de vele regen) heeft zeker geholpen. Ook het afsluiten van veel routes heeft ervoor gezorgd dat de schade niet erger is geworden. Maar dan de sneeuwval van afgelopen weekend. Veel MTB-ers zullen in de sneeuw willen rijden. Wat doet dat met de tracks?

Ondanks alle bijzondere weersomstandigheden; regen, wind en sneeuw, is er toch ook afgelopen week weer geklust. Hieronder weer een greep uit de berichten van afgelopen week over werkzaamheden aan de Nederlandse Mountainbikeroutes.

 

Hulde aan de vrijwilligers.

Onderhoud MTBroutes 2021 week #5

Sneeuwpret

Komende dagen zal overal het werken aan de routes op een heel laag pitje staan. Bijna alle routes in Nederland liggen onder een dikke sneeuwdeken. 

 

nb. Toch aan het werk deze week? Stuur je foto's op (support@mtbroutes.nl) of deel ze op FB en wie weet staan jullie volgende week in deze rubriek.

 

 

MTBroute Middelburg
"Niet rillen maar trillen"
Net voor de winter zijn intrede doet, nog flink wat meters gemaakt met granulaat en trilplaat.

 

 

MTBroute Beetsterzwaag
Vanwege de verwachte weersomstandigheden vragen wij uw begrip voor de volgende situatie. Voor de komende tijd is de MTB route Drachten/Beetsterzwaag gesloten! Voor uw eigen veiligheid adviseren wij de route te mijden..

 

 

MTBroute Ouddorp (Kop van Goeree)
Weer lekker wat kunnen doen vandaag..

 

 

MTBroutes Zuidwolde
Door de overvloedige regenval van de afgelopen weken en de voorspelde sneeuw en vorst, vragen wij om trailrespect. Dit betekent, mijd de routes ook dit weekeind om verdere schade aan de routes te voorkomen.

 

 

MTBroutes Achterhoek
Vanaf vandaag kun je op onze routes vanuit de verte vrijwilligers herkennen aan de nieuwe en opvallend gekleurde werkhesjes die we hebben gekregen. Pas je snelheid aan als je vrijwilligers ziet weken aan de tracks (jouw tracks!).

 

 

MTBroute Hoofddorp 2.0
Al lange tijd wordt achter de schermen gewerkt aan de realisatie van route Hoofddorp 2.0. 2 weken geleden is er een principe akkoord bereik met het recreatieschap over het eerste deel : de boseilanden. Vandaag zijn we terplekke plannen gaan smeden. Wordt vervolgd!.

 

 

MTBroute Staphorst
Een deel van de onlangs aangelegde route op de Kievitshaar, de zgn Krieger, bleef ondanks diverse pogingen een blubberpad. Met name na een dag regen werd het overleven in plaats van genieten.
Vanmorgen hebben we een alternatief aangelegd naast het blubberpad. Hierbij hebben we getracht om de uitdagingen die er lagen in het nieuwe tracé mee te pakken. Het resultaat is een singletrack met wat bultjes en leuke kombochten.