MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #4

  • dinsdag 2 februari 2021
Dat er de afgelopen week extreem veel regen gevallen is zal niemand ontgaan zijn. Veel routes waren afgesloten om onnodig onderhoud te voorkomen. Het is jammer dat sommige 'mountainbikers' zich daar niets van aantrokken of opmerkingen maken dat het juist leuk is om door de modder te rijden. Gelukkig zakt hier en daar het water en kan er met herstel werkzaamheden begonnen worden.
Hulde aan de vrijwilligers.

Hieronder weer een greep uit de berichten van afgelopen week over werkzaamheden aan de Nederlandse Mountainbikeroutes.

Onderhoud MTBroutes 2021 week #4

MTBroute Best

Het was even droog na de regen van de afgelopen dagen. De vrijwillige Trailbuilding crew kon daardoor goed zien waar de route extra aandacht nodig heeft💪⚒

 

 

MTBroute Schaaik
Het lag al in de lijn de verwachtingen maar de grote hoeveelheid neerslag heeft voor zeer natte omstandigheden gezorgd. De twee foto's zijn slechts enkele van de vele honderden natte plekken/plassen.

 

 

MTBroute Haaksbergen
De regen van de afgelopen dagen was teveel voor het eerste stuk van het Mezennest. Een aantal slechte stukken in het tweede deel zijn hersteld maar er zitten er ook nog een aantal in.

 

 

MTBroute Zoetermeer
Rock garden flink verbeterd
Vele vrijwillige klussers hebben (coronaveilig) de afdalingen in de grote rock garden flink verbeterd. Dank daarvoor, toppers!

 

 

MTBroutes Winterswijk
*Saucijzenbroodjes als loon naar werken*
In Winterswijk blijft de nieuwe mountainbikeroute niet onopgemerkt. We krijgen dan ook veel complimenten van de mountainbikers, maar ook van wandelaars die blij zijn met dit initiatief ter ontvlechting van recreatiestromen. Maar ook van de lokale middenstand zoals bijvoorbeeld tweewielerzaak Leon te Kempel. Zo bracht hij de ruim 25 vrijwilligers verspreid over diverse locaties een heerlijk saucijzenbroodje en koud Grolsch biertje.

 

 

MTBroute Marum
"Werk aan de winkel"
Onze bestelling bordjes zijn weer binnen gekomen.
Nieuw:
* Deel het pad met respect met wandelaars en paard
* Niet geschikt voor motoren en paarden
* Niet in rijden
Duidelijker kunnen we het toch niet maken.

 

 

MTBroute Sibculo
Ook in Sibculo was de route afgesloten en vroeg met begrip en #respect hiervoor. Ook werd vooral opgeroepen om de linten te laten hangen.

 

 

MTBroute Best (#2)
Trots om te mogen vertellen dat de route er vanaf vandaag een nieuwe routesponsor bij heeft! Jurgen Verweijen (@silverbackprotein) ontfermt zich financieel 2 jaren over de route in het speciaal op het segment -> °Chainsaw°.