MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #3

  • dinsdag 26 januari 2021
Het lijkt zowat normaal te worden dat er op zoveel routes wordt gewerkt aan onderhoud. Maar niets is minder waar, elke week zijn honderden vrijwilligers bezig. Ook afgelopen week moesten enkele trailcrews erop uit om routes vrij te maken van omgevallen bomen. Maar ook veel andere klussen werden uitgevoerd.
Hulde aan de vrijwilligers.
Onderhoud MTBroutes 2021 week #3

MTBroute Middelburg

Het laatste bericht is van al even geleden, maar er is "gewoon" gewerkt op De Belt. Door de Corona-maatregelen gaat het iets langzamer maar...
Verschillende bochten zijn aangepakt. De Afwatering van drassige stukken is verbeterd.

 

 

MTBroute Schoorl
Het pad wat van de Niels Blink naar de Blijdensteinsweg loopt(halfje Schoorl) is een eenrichtingspad. Dit was voor enkele wandelaars en fietsers niet geheel duidelijk waardoor soms een eigenaardige situatie ontstond. Om dit 'probleem' voor eens en altijd de wereld uit te helpen hebben we een bordje geplaatst bij de uitgang aan de Blijdensteinsweg-kant.

 

 

MTBroute Hoofddorp
In samenspraak met de gemeente heeft de trailcrew een chicane aangelegd bij de in/uitrit van de zilkertrail. Dit om de wandelaars op het kruisende voetpad te ontzien. Ook is de jump op deel 2 van de route vernieuwd.

 

 

 

MTBroute Beetsterzwaag
Vandaag weer met een grote groep vrijwilligers ( verdeeld in 3 aparte groepen) op 3 verschillende locaties flinke meters kunnen maken. Onder andere in het Wallenbos, Himrikerpead en De Punt bezig geweest. Op drassige stukken de top laag verwijderd en leemzand aangebracht en aan gestampt met een trilplaat. Tevens op veel stukken afwatering aangebracht zodat het water weer makkelijker weg kan lopen.

 

 

 

MTBroutes Almere (kemphaan)
MTB&More: We hebben vandaag de 'takkenzooi' op de route Kemphaan opgeruimd. Het leek mee te vallen, maar een actieve bezoeker voor ons had al het een en ander opgeruimd na later bleek. Dank Erwin V.! Wij hebben het zaagwerk gedaan zodat je weer full-speed door de bocht kunt.

 

 

 

MTBroute Achterhoek
Degenen die ons vandaag een bericht stuurden over – meerdere – omgevallen bomen: dank daarvoor. Kleinere bomen kunnen/mogen we zelf weghalen. Mag je trouwens als fietser ook doen. Voor grotere bomen moeten we eerst contact opnemen met de grondeigenaar. Het kan dus best dat een boom een paar dagen blijft liggen voordat die weggehaald kan worden.

 

 

 

MTBroute Staphorst
De routebouwers van het Kikkerpad hebben bewust in bochten van het parcours boompjes geplant, dit komt op termijn het parcours ten goede. Echter constateren de bouwers nu dat deze struiken met regelmaat worden verwijderd. We weten niet wie dit op z’n geweten heeft, maar vriendelijk verzoek om dit niet meer te doen.

 

 

 

MTBroute Diepenveen
Alte Herren Gruppe: In klein gezelschap vanmorgen begin gemaakt met opruimen van de stormschade op de Haere en de Zoogenbrink volgt vanmiddag. Ook is de 'bult' hersteld en de meters er naar toe. Omdat we er toch waren, ook meteen het wandelpad maar vrijgemaakt.