MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #25

  • dinsdag 29 juni 2021

Ook deze week werden er weer veel gemaaid, maar ook tal van grote klussen uitgevoerd. Geniet jij ook zo van die geweldige routes en vind jij het ook tijd worden om je steentje bij te dragen? Meld je dan aan bij één van de vele onderhoudsgroepen en help mee!

 

De komende maanden juli en augustus zal deze rubriek niet wekelijks verschijnen. Niet dat er niets meer gebeurd aan de tracks, maar in de vaklantieperiode zullen ook veel vrijwilligers op vakantie gaan en zo ook onze redactie. In september zijn we er weer!

 

Voor deze rubriek zoeken wij nog een vrijwilliger die wil meewerken met het verzamelen en schrijven. Lijkt jou dat leuk en ben je bekend met het werk van meerdere onderhoudsgroepen? Stuur dan een mailtje naar: support@mtbroutes.nl  

 

Hulde aan de vrijwilligers

Onderhoud MTBroutes 2021 week #25

MTbroute Noordwijk
Zaterdag was de derde dag van het Groot onderhoud deel 2 . Het werk dat verzet is, is gigantisch. We danken alle vrijwilligers die afgelopen dagen zo hard gewerkt hebben. Ook wederom dank aan A. Geerlings Pum Enthoven 't Zeepaardje, loonbedrijf De Groot en cardol Lisserbroek. Ook Sportmedisch centrum Bollenstreek voor het sponsoren van het diner en de koffie. De route is weer open, de trailcrew is benieuwd hoe jullie het vinden !

 

 

MTBroute Parkstad

"Op diverse plekken zijn we flink aan het snoeien en maaien maar de natuur is niet bij te houden op dit moment! Rijders die graag in perfecte omstandigheden rijden, adviseren we de sportschool te overwegen of zelf een snoeischaar mee te nemen en een beetje mee te helpen." Zo lezen wij dit als bijschrift bij de foto's. 

 

 

MTBroute Wierden

De maaiploeg heeft zich dinsdag en woensdag vermaakt op de Nieuwstads- en N36-track. De onderhoudsgroep is woensdag met bosmaaiers, electrisch en ouderwets op benzine (vanwege het grote aanbod van vers gras) op de Vitens-, Spacklertrack inclusief track langs het spoor bezig geweest.
Als bonus is de track tussen de sloten langs de Beverdamsweg tot aan het gemaal gemaaid door Rijkswaterstaat. 

 

 

MTBroute Alphen

Zaterdag weer zeer geslaagd onderhoud uitgevoerd aan MTB-route Alphen. Veel kombochten en waterafvoeren zijn hersteld. Dankjewel en hulde aan de vrijwilligers. Deze keer zelfs een bekende, Nico van Hest die vele prof veldrijders in Alphen heeft getraind hielp ons mee!  Komend najaar plannen we nog 2 onderhoudsmomenten in, heb je interesse om mee te helpen en de route beter te maken? meld je aan via info@mtbdebaronie.nl

 

MTBroute Lochem

*** Zand de berg opdragen ***
Na de ca 40 mm regen van begin deze week, zijn er nogal wat watergaten volgelopen met zand. Water dat nu bergaf stroomt, gaat dan zo’n watergat voorbij en stroomt dus harder en verder bergaf, waardoor de erosie groter wordt.

 

 

MTBroute Zuidlaren

De MTB Zuidlaren Trailcrew heeft de sectie in het Vlonderbosje op de route Strubben Kniphorstbosch flink aangepakt. Degene die de route regelmatig rijdt weet dat dit stuk de laatste weken helemaal kapotgereden is. Het loopvlak is gerepareerd maar helaas nog erg nat. Om het water de tijd te geven weg te trekken en nieuwe schade te voorkomen is dit kleine stukje route voor een weekje afgesloten.

 

 

MTBroute Ter Apel

Alle vrijwilligers ontzettend bedankt! Flink gewerkt, goede opkomst en een gezellige avond gehad. U kunt weer brandnetel vrij over het parcours in Ter Apel, veel plezier namens TFC de Ketting