MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #24

  • dinsdag 22 juni 2021

Afgelopen vrijdag sloeg het noodlot toe in Leersum. Een windhoos teisterde het dorp en in de omliggende bossen vielen duizenden bomen om. Een totale ravage. Ondanks waarschuwingen in de media kwamen toch ramptoeristen, maar ook mountainbikers, naar Leersum. Op last van de hulpdiensten werd het gebied met dranghekken afgesloten.
De opruimwerkzaamheden kunnen enkele weken duren. 

 

Hulde aan de vrijwilligers

Onderhoud MTBroutes 2021 week #24

MTbroute Leersum
Als de doorgaande paden zijn ontdaan van de omgevallen bomen kan de schade aan de mountainbikeroute worden opgenomen. Het is zelfs de vraag of de gehele route wel weer kan worden hersteld. De route is gedeeltelijk weer geopend. Kom NIET in het afgesloten gedeelte. Het is daar nog levensgevaarlijk vanwege loshangende takken. Blijf de diverse websites volgen over de situatie op de route. 

 

 

MTBroute Zuidlaren

Door de inzet van vrijwilligers houden we de routes rondom Zuidlaren up to date. Deze tijd van het jaar zijn we vooral bezig de paden en zichtlijnen vrij van begroeing te houden. Cross jij regelmatig over de routes rondom Zuidlaren en wil je ook een keer (of vaker) je steentje bijdragen in het onderhouden ervan? Stuur een mailtje naar atb-cie@dobberieders.nl. Je hulp wordt gewaardeerd!

 

 

MTBroute Sibculo

Afgelopen week op een avond samen met Jarno en twee nieuwe vrijwilligers Christiaan en Bert gemaaid vanaf het paviljoen. Het gras was haast niet door heen te komen. Volgende keer maar weer verder. Mannen bedankt voor de hulp. Gr Bert Olsman

p.s wel weer 2 nieuwe mannen voor de onderhoudsgroep!

 

 

MTBroute Hoofddorp

De mooie trailfeature in ere hersteld. Waar afgelopen tijd een ‘hobbel’ zat is nu weer een heuse drop gebouwd.
De vaste rode route is nog steeds duidelijk linksom aangegeven. De zwarte route, inclusief waarschuwings borden, heeft nu dus een echte drop. Ga voordat je hem rijdt eerst even goed kijken.  Afstand, hoogte, benodigde snelheid, benodigde kick zijn zaken die je even moet inschatten. In geval van nood is ie ook rolbaar gemaakt, zoals op de foto’s te zien is.

 

 

MTBroute Waalre

De spiksplinter nieuwe onderhoudsgroep Waalre & Friends vroegen zich af "Droog .... wel of geen onderhoud" Tuurlijk wel en ze gingen aan de slag: Waterreservoirs gemaakt; Snoeiwerkzaamheden; Routebordjes geplaatst en als laatste een jump gerealiseerd.

 

 

MTBroute Ysselsteyn
Afgelopen zaterdag is een hele club vrijwilligers op pad geweest om het nodige maai en snoeiwerk uit te voeren. Dus vanaf vandaag geen gras meer tot de oksels.

 

 

MTBroute Noordwijk

25 en 26 juni groot onderhoud deel 2 op de route Noordwijk! Deze dag gaan we deel 2 groots aanpakken. We zoeken handjes en materieel. Wie o wie..🤗

 

 

MTBroute Lochem

Het onderhoud beperkte zich zaterdag tot het snoeien van overhangende takken (Herman deed een soort ‘rijdende’ snoei…|), waar nodig gras en bramen terugsnoeien en watergaten vrij maken van blad.
Zoals je je misschien kunt voorstellen is dat met dit weer een buitengewoon plezierige en ontspannen aangelegenheid.
Halverwege de ochtend nemen we ruim de tijd om ergens in het bos koffie te drinken en naar fietsers te kijken die hijgend naar boven komen 😊 Hashtag van de week: #indeachterhoekgroetenweelkaar