MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #23

  • dinsdag 15 juni 2021

De regen van een paar weken geleden, de zon en warmte van afgelopen week hadden tot gevolg dat je het gras hoorde groeien. Op de meeste routes wordt dan ook gemaaid om te voorkomen dat de routes onbegaanbaar worden. Dit kost weer veel inzet. Op sommige plekken kunnen de onderhoudsgroepen het vele werk nauwelijks aan. Heb jij misschien een paar uurtjes tijd? Meld je dan aan bij één van de vele onderhoudsploegen en help mee!

 

Hulde aan de vrijwilligers

Onderhoud MTBroutes 2021 week #23

MTbroute Deventer
(Track Klimaatpark) is al flink gekortwiekt. Samen met Rob, Marloes en Ben is dit mooie stukje weer ruim toegankelijk. Het was ons het maaiweekje wel en volgens hen ligt de rode route er weer ‘schier’ bij.

 

 

MTBroute Haaksbergen

De rijders van MTB Rietmolen maken veel gebruik van de route en wilden graag iets terug doen. Vandaag kreeg de onderhoudsploeg van hen een mooie verzameling snoei- en heggescharen en een aantal vlechttangen.

 

 

MTBroute Wierden

HET KRIEBELT ONDER DE OKSELS πŸ˜ƒ
Het gras staat okselhoog. Gelukkig is de Nottertrack en afkortroute dinsdag door de maaiploeg aangepakt en heeft de onderhoudsploeg het 'crosbaantje' op de Hooilanden (letterlijk) gemaaid.

 

 

MTBroute Zoetermeer
Toolstation erbij!
Blij met onze nieuwe BBB Cycling Toolstation, naast onze bestaande gratis afspuitplek op het terrein van Ayers Rock!
Met dank aan BBB Cycling, MTB Trail Awards en Mtb Routes Nl

 

 

MTBroutes Beetsterzwaag

Het is de laatste tijd stil rondom het onderhoud, her en der wat bomen die verwijderd worden maar verder geen grote dingen. Wel is het enorm groeizaam weer geweest dus de gewassen moesten her en der nodig gesnoeid worden.
2 vrijwilligers hebben rondom het talud A7 verschillende stukken weer gemaaid, zodat je weer vrije doorgang hebt. πŸ‘ŒπŸ˜Ž

 

 

MTBroute Rolde
De natte plekken van afgelopen winter en voorjaar van het pad naar Deurze zijn opgevuld en hersteld! (Spoorvorming). πŸ‘ŒπŸŒž

 

 

Stichting MTB Salland
Afgelopen week zijn er door MND (Mountainbike Netwerk Deventer) en Stichting MTB Salland de eerste vignetborden geplaatst. "De laatste jaren verkopen we steeds meer vignetten - daar zijn we superblij mee - maar we zien en weten ook dat vele fietsers uit de regio ons nog niet weten te vinden. We dachten, dat kan beter", aldus de woordvoerder van de Stichting. De inkomsten uit de vignetten gaan naar de stichting en worden 1 op 1 gebruikt voor het onderhoud.  

 

 

Bikepark Hellendoorn

πŸ†πŸ₯‡ …  Are you ready to Rumble? ... πŸ₯‡πŸ† 
#mtbtrailcarecrew: De snelle πŸš€ en uitdagende singletrack langs het "Goudzoekerspad" ligt er weer gesnoeid, geknipt en geschoren bij. Helemaal weer "Ready To Race" 🚴‍β™‚οΈπŸš€πŸ‘Šβœ… Pak je moment & geniet, maar respecteer anderen, rem af en groet vriendelijk! 🚴‍β™‚οΈπŸ‘Šβœ…

 

#benice       🚴‍β™‚οΈπŸ˜ƒπŸšΆπŸ₯Ύ
#slowdown 🚴‍β™‚οΈπŸŒπŸšΆπŸ₯Ύ
#sayhi          πŸš΄‍β™‚οΈπŸ‘‹πŸšΆπŸ₯Ύ