MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #22

  • dinsdag 8 juni 2021

Vrijdag 4 juni zijn de winnaars bekend gemaakt van de MTB Trail Awards. De publieksprijs de Gouden Schop is gewonnen door MTBroute Hellendoorn. Naast Hellendoorn waren er ook prijzen voor MTBroute Lochem, Stichting MOZL, Bikepark Mook, Indoor MTB Almere en Stichting MTB Rijk van Nijmegen. Alle winnaars Gefeliciteerd. Uiteraard werd ook ook afgelopen week weer hard gewerkt aan de Nederlandse Trails. Hieronder slechts een paar voorbeelden.

 

Hulde aan de vrijwilligers

Onderhoud MTBroutes 2021 week #22

MTbroute Hellendoorn
Voor de tweede maal is de MTBroute Hellendoorn uitgeroepen tot de beste MTBroute van Nederland. De enthousiaste Trailcrew werkt dan ook wekelijks aan hun trail om die in optimale conditie te houden. En dat merken de rijders, want er was massaal op de route gestemd tijdens de verkiezing. Nogmaals Gefeliciteerd! 

 

 

MTBroute Zoetermeer

Gesnoeid (heuvel t.o. ingang SnowWorld), verbeterd (2e infopaneel geplaatst) en geshaped (jump onderaan afdaling kinderroute). Dank aan de vrijwilligers!

 

 

MTBroute Hoofddorp

Ook de Hoofddorp trailcrew is zaterdag druk aan het klussen geweest in het Haarlemmermeersebos 💪

 

 

MTBroute Sibculo
De Trailcrew van Sibculo vraagt om begrip dat nog niet de hele route is gemaaid. Maar ook gelijk een oproep aan die zelfde mensen die klagen of zich ergeren om dan maar wat vrije tijd op te offeren en mee te helpen. Het materiaal (bosmaaiers) zijn er wel!

 

 

MTBroutes Achterhoek

*** Turbo groei ***
Na de regen van afgelopen tijd en de warmte van de laatste dagen nu groeit alles nu explosief, als je in het bos stil bent kun je het horen groeien! Daarom i.p.v. met hark en schop op pad geweest met snoei- en heggenschaar.
Veel routepalen gingen al deels verscholen achter het hoog opgroeiende gras/brandnetels/fluitenkruid.

 

 

MTBroute Parkstad Brunssum
Afgelopen zaterdag hebben een paar man van de crew weer lekker gewerkt in de buurt van de parkeerplaats van de Brunssummerheide ⚒😀 Ook de Juniors 046 kwamen nog even langs! 🚵‍♀️😎

 

 

MTBroute Winterswijk
Het mag dan alweer een poosje geleden zijn dat de MTB route van Winterswijk definitief in zijn plooi is gevallen, dit wil nog niet zeggen dat er dan door de vrijwilligers die achter de aanleg zitten stil moeten zitten. Elk seizoen kent zo zijn besognes en zo zijn we met dit verlate voorjaar / start van de zomer dan ook eindelijk aan de slag met snoeiwerkzaamheden. 

 

 

Bikepark Holten 

Ook Bikepark Holten heeft de tools van BBB cycling mogen ontvangen en ze aan onze prachtig gereedschap paal bevestig. BBB Cycling bedankt voor jullie support aan mountainbike minded Nederland.