MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #20

  • dinsdag 25 mei 2021

Alweer een "natte" week achter de rug, maar dat weerhield veel vrijwilligers er niet van om toch weer te klussen aan de tracks. Hier en daar maaien, nieuwe route palen, nieuwe shirts voor vrijwilligers en zelfs voor een aantal routes een kadootje van BBB Cycling. 

 

Hulde aan de vrijwilligers

Onderhoud MTBroutes 2021 week #20

MTbroutes Zuid Veluwe
Afgelopen week heeft de crew van de routes Zuid-Veluwe een zending nieuwe Tshirts ontvangen. Dankzij de sponsoren kunnen zij nieuwe vrijwilligers blij maken met dit gave shirt en vallen ze lekker op tijdens onze werkzaamheden.

 

 

MTBroute Hellendoorn-Nijverdal

De trailcrew van de routes Hellendoorn - Nijverdal had voor het pinksterweekend hun route weer TipTop in orde gemaakt. Vooral rond de Uitkijk lag alles er strak bij. Opmerking op FB: "Top omstandigheden en chapeau voor het watermanagement! Er lagen amper plassen! 💪🏻👍🏻"

 

 

MTBroute Zandvoort

Nog even en dan gaan we weer permanent open. De Dunebikers zijn op het moment nog bezig met plaatsen van waarschuwingsborden en bewegwijzering. Het zal nog wel even wat tijd in beslag nemen voor ze hier helemaal klaar mee zijn.

 

 

BBB cycling
Enige weken geleden konden onderhoudsgroepen van de routes een aanvraag indienen voor een BBB Toolstation. Deze Toolstations werden beschikbaar gesteld door BBB Cycling rond de stemming voor de MTB Trail Awards. Afgelopen week zijn de eerste Toolstations door BBB Cycling verstuurd en we zagen al blije reacties op Facebook en Instagram.

 

 

MTBroute Wierden (1)

Het grasmaaien van de route in Wierden leverde dit idyllische plaatje op.

 

 

MTBroute Wierden (2)
Afgelopen week zijn de Vitenstrack en de Nottertrack gemaaid. Als bonus hebben Barry en Matthijs nog even een deel van de Spacklertrack gemaaid omdat Hans klaagde dat het gras kniehoog stond en niemand zijn ATB Wierden sokken kon zien 😁

 

 

MTBroute Drunen
Laaghangende takken verwijderd, en gat voor de fietspadoversteek Loon op Zand gevuld.

 

 

Oproep: Maak eens een foto
Op welke manier waarschuwen jullie de rijders?  Plaats een foto van jullie werkzaamheden inclusief het waarschuwingsbord met hashtag #MTBroutesNL en wie weet staan jullie volgende week in deze rubriek.