MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #2

  • dinsdag 19 januari 2021
Door de toegenomen toeristische druk en het natte weer van de afgelopen weken is er veel schade ontstaan. De beperkende corona maatregelen maakt het werken met grote groepen vrijwilligers lastig. Ondanks dat wordt er nog steeds goed werk geleverd door de vele vrijwilligers. 
Hulde aan de vrijwilligers.
Onderhoud MTBroutes 2021 week #2

MTBroute Westerschouwen

Op de fb-pagina van Boswachterij Westerschouwen vonden we deze foto's met het onderschrift: 'Gisterochtend de handen uit de mouwen om een stukje parcour op te knappen.'

 

 

MTBroute Hellendoorn-Nijverdal
De trailcrew van Hellendoorn-Nijverdal is ook deze week weer volop bezig geweest. De Vlonder op Track Kalvenhaar is aan beide zijden verlengd ivm wateroverlast aan begin en eind. Tevens andere watergaten gedempt.

 

 

 

MTBroute Urk
Afgelopen zaterdag is door geweldige vrijwilligers een (nat) gedeelte van fase 2 gebruiksklaar gemaakt.

 

 

 

MTBroute Oosterhout
De komende dagen zijn wij druk met herstelwerkzaamheden aan de tracks als gevolg van hevige regenval in combinatie met de drukte op de tracks. Om de tracks in goede staat te houden verzoeken we iedereen om na hevige regenbuien de tracks te mijden.

 

 

 

MTBroutes Groesbeek
Op dit moment is er een omleiding actief op de paarse route (Groesbeek) vanwege houtkap. De houtkap is nu klaar en dat betekent dat we mogen herstellen! Zoals je op de beelden ziet is het niet veilig om de route direct te openen. Daarom gaan vrijwilligers de komende tijd in tweetallen opruimen en herstellen.

 

 

 

MTBroute Sibculo
Een route die we eigenlijk elke week tegen komen met foto's van onderhoud. Of het nu uitbreiding of verbetering van de route is, er wordt altijd hard aan de route gewerkt.

 

 

 

MTBroute Sibculo #2
Afgelopen weekend zijn enkele redactie leden van MTBroutesNL naar Sibculo getogen, niet op de fiets maar gewandeld rond de route. En dan vallen ook andere dingen op, zoals de borden en hekken die geplaatst zijn om wandelaars te wijzen op de mountainbikeroute. Hiermee wordt veel ergernis voorkomen! Ook kwamen we gewonnen plaquette van MTB Trail Awards 2019 tegen voor Responsible Riding (Trail Etiquette).

 

 

 

MTBroute Den Haag (Uithof)
Ook in Den Haag wordt er alles gedaan om de goede verstandhouding tussen wandelaars en MTB-ers te bewerkstelligen. Misschien een beetje veel bordjes, maar de boodschap is duidelijk.