MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #18

  • dinsdag 11 mei 2021

Op de foto de MTB-jeugdgroep van FTC Dobberieders uit Zuidlaren. Daar worden jeugdleden enthousiast gemaakt om naast het plezier dat je beleefd aan het mountainbiken ook te helpen met het route onderhoud. Dit is weer één van de vele berichten over onderhoud aan de Nederlandse MTBroutes die we deze week tegen kwamen.

 

Hulde aan de vrijwilligers

Onderhoud MTBroutes 2021 week #18

MTBroute Zuidlaren (1)
Jeugdleden van FTC Dobberieder bezig met onderhoud, maar ondertussen ook een geweldige training voor ze.

 

 

MTBroute Zuidlaren (2)

Naast het jeugdteam zijn door de routevrijwilligers van FTC Dobberieders ook diverse werkzaamheden verricht. Zoals herstelwerkzaamheden van loopvlakken, plaatsen van waarschuwingsbordjes en het plaatsen van een paar TTF's. 

 

 

Bikepark Holten

Baanonderhoud, de jumplijn is de afgelopen weken verder verbeterd. Het park is minder weersafhankelijk geworden door het leggen van extra rubbermatten, ze laten zich nu niet meer uit het veld slaan als er een klein regenbuitje valt.

 

 

MTBroute Diepenveen
De "Alte Herren Gruppe" bestaat uit een 12-tal vrijwilligers allen lid van OWsome Bikers. Zij zorgen oa voor aanleg en onderhoud van de groene route. Afgelopen week hebben zij de ASR-track onder handen genomen. "Na de bak water van de afgelopen dagen konden we mooi de remgaten en andere kuilen vinden en bijwerken." zo lezen wij in hun FB-bericht.

 

 

MTBroute Zuidwolde
April is de grasmaand maar door de koude periode is de grasgroei wat vertraagd. Toch stond nu in mei het gras op sommige plekken langs de route Zuidwolde zo hoog dat er al gemaaid is.

 

MTBroute Hellendoorn
De onderhoudsgroep van Hellendoorn noemt zich zelf de "MTB-Trail-Care-Crew" en deze geuzennaam doen ze eer aan met het onderhoud van hun route. Afgelopen week zijn er op diverse plaatsen remgaten en kuilen vlakgetrokken.

 

MTBroutes Sibculo
Ook in Sibculo is het maaiseizoen weer begonnen. De track n36 is weer gemaaid /geharkt en geblazen. Volgende week weer verder met de track katerjanspad. 

 

MTBroute Langedijk (GMA)
Rond de route Langedijk (GeestmerAmbacht) waren afgelopen weekend zo'n 30 man/vrouw actief bij het opknappen van hun mountainbikeroute.