MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #16

  • dinsdag 27 april 2021

Voor veel scholieren (en docenten) is de meivakantie begonnen. Bovendien is het vandaag (dinsdag 27-04) Koningsdag. Bij elkaar zijn er veel mensen vrij en wordt het vast druk op de Nederlandse mountainbikeroutes. En waar veel gereden wordt betekent dat er veel onderhoud nodig is om de tracks in een goede staat te houden.

 

Hulde aan de vrijwilligers

Onderhoud MTBroutes 2021 week #16

MTBroute Vlissingen
In samenwerking met Ruiterpaden Walcheren is MTBroute Vlissingen (De Zeeuwse Kust) een stuk gedeeld ruiterpad nabij Biggekerke aan het opknappen. Op dit stuk staan in natte periodes plassen en lange tijd veel modder. Vanuit de oproep van de ruiters is er hulp met een kraan aangeboden en zo kunnen ze samen dat stuk opknappen en er het gehele jaar over te rijden.

 

 

MTBroute Oostvoorne #1

In 2018 ging de renovatie van het Geuzenbos van start. Een korte video impressie van dit enorme meerjarenproject.

 

 

Bikepark Strijthagen

Vorige week is er weer hard gewerkt aan de pumptrack op Park Strijthagen. Vrijdag is alles nog aangetrild. Om kapot rijden te voorkomen waren de poortjes daarom tot en met vrijdag gesloten.

 

MTBroute Oostvoorne #2
In deze video nemen je mee bij het onderhoud van het mountainbike parcours van Oostvoorne, namelijk het traject dat wij de Dutch Mountains noemen. Dit zijn de duinen tussen het Oostvoornse Meer en de Maasvlakte. Dit traject delen we op in Dutch Mountains sectie 1, 2 en 3. Ofwel de DM1, DM2 en DM3.

 

MTBroute Oldenzaal
Vrijdag met Harry, Wessel en Niels een begin gemaakt met het terugdringen van het Bramenstruweel. Bramenstruweel en fietsen zijn geen goede match 😏. Gaan dat stuk later inzaaien met een combinatie van gras en wilde bloemenmix. Ook begint daar weer het gevecht met de Reuzen berenklauw. Inmiddels moeten we leren leven met Japanse Duizendknoop.