MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #15

  • dinsdag 20 april 2021

MTBroute Onderhoudsdag

Vroeg in de morgen, gereedschap in de achterbak en op naar de afgesproken locatie om daar je mede-vrijwilligers te treffen. Zo begint vaak een onderhoudsdag. Aan zo'n onderhoudsdag gaat vaak een oproepje op Facebook vooraf:

Onderhoud MTBroutes 2021 week #15

"Op zaterdagmorgen .. april zijn we op de MTB route van 08.00 uur tot 12.00 uur bezig met regulier onderhoud. Houd hier rekening mee. De route is wel normaal te gebruiken, maar u kunt onderweg dus hardwerkende vrijwilligers van .... bezig zien."

 

Hulde aan de vrijwilligers

 

foto en tekst WTC Staphorst-Rouveen

 

 

Vrijwilliger in het zonnetje

Volhouden, niet opgeven, doorzetten. Als iets Henk Poorte (71) uit Nijverdal kenmerkt, dan is het: volharding.
Zijn inspanningen, en die van kompaan Gerard Dijkstra, leidden er mede toe dat de mtb-route op Sallandse Heuvelrug in 2017 werd uitgeroepen tot de mooiste van Nederland. Heel veel tijd stak hij er in. Eindeloos overleggen met grondeigenaren, lobbyen en voorstellen doen. Die volharding drijft hem nog tot op de dag van vandaag. Van de 120 procent inzet is nog geen procentje verloren gegaan. Een vrijwilliger in het zonnetje in de krant "Tubantia"

 

bron en foto: Tubantia.

 

 

MTBroute Noordwijk

Afgelopen week is de trailcrew druk bezig geweest met pimpen van deel 5 in de Ruigenhoek. Er is 10 M3 granulaat aangebracht en begonnen aan de bouw van een kleine wallride.

 

 

MTBroute Langedijk
Afgelopen weekend is er op de MTBroute Langedijk (MTB GeestmerAmbacht - GMA) keihard, met uiterste precisie gewerkt aan een nieuwe lijn van de rockgarden. Het resultaat gaat steengoed worden maar de lijn is NOG NIET klaar dus er is geen noodzaak om gelijk naar GMA te racen en hem te testen. Nog even geduld aub!

 

 

MTBroute Almere(Beginbos)
Afgelopen tijd zijn de vrijwilligers druk in de weer geweest in het Beginbos in Almere. Er zijn verbredingen en kombochten aangebracht. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond en de route is sinds vorige week opgenomen in de lijst van alle MTBroutes.

 

 

MTBroute Drunen (Loonse en Drunense Duinen)

Onderhoud aan de kant van Loon op Zand.