MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #14

  • dinsdag 13 april 2021

Weer een greep uit de werkzaamheden van de diverse onderhoudsgroepen. Deze week geen grote klussen. Maar toch wel weer dingen die het vermelden waard zijn. Zo werden, als pilot, de eerste twee BBB Cycling Toolsetjes geplaatst. De toolsetjes zijn beschikbaar gesteld door BBB Cycling in het kader van de verkiezing van de Goudenschop (MTB Trail Awards). Er is een beperkt aantal beschikbaar gesteld voor MTBroutes. De inschrijving hiervoor is inmiddels afgesloten.

 

Hulde aan de vrijwilligers

Onderhoud MTBroutes 2021 week #14

MTBroute Hardenberg
MTB Hardenberg had de eer om deze eerste set te mogen ontvangen en installeren! Namens de onderhouds commissie en alle gebruikers willen wij MTBroutes.nl(MTB Trail Awards) en BBB Cycling danken voor dit mooie gebaar en GH Hutten van Total Outdoor Vechtdal voor de mooie houten omlijsting waar de toolset op gemonteerd is.

 

 

MTBroute Gorssel(Zuid)

We ontvingen via MTBroutes.nl van BBB Cycling in het kader van de MTB Trail Awards een setje met onderhoud gereedschap die we ergens op één van onze routes konden ophangen zodat mountainbikers zelf een kleine reparatie kunnen uitvoeren.
Op de foto kun je zien welke gereedschappen beschikbaar zijn; je zult zelf de reparatie uit moeten voeren……..

 

 

MTBroute Netersel

De Stirling Rock sectie is openβœ…β— En dan meteen maar een spectaculaire foto van deze afdaling van de MTBroute Netersel. Bij het begin van de sectie is een waarschuwingsbord geplaatst, met dank aan Zeefdrukkerij Fiers BV πŸ‘ŒπŸ‘

 

 

MTBroute Dronten
Volop onderhoud aan The Freeroad. Dit was voorlopig de laatste zaterdagmorgen voor het reguliere onderhoud. Vanaf mei zijn we weer op de woensdagavond bezig.

 

 

MTBroute Almere(Beginbos) - in ontwikkeling
De route is nog in ontwikkeling. De route is vandaag flink onderhanden genomen met behulp van professioneel materiaal van de firma Rixax Verhuur. De ontbrekende stukken verharding langs de sloot aan de noordzijde en langs de Havendreef zijn eindelijk voorzien van verharding zodat je ook daar nu zonder 'moddercoating' kunt rijden. Er rest nog een klein stukje verharding ter hoogte van de voormalige vuilnisbelt, maar daar moeten we nog even wachten op toestemming van grondeigenaar SBB. (De route is nog niet te rijden!)

 

 

MTBroute Rolde
Zaterdag is er weer keihard gewerkt door onze fantastische vrijwilligers πŸ’ͺ. Compleet nieuwe cingel tracks in 3 lussen. 2 nieuwe lussen zijn al open, rij ze voorzichtig in de grond kan nog los zijn. Lus 3 zal de komende tijd gereed komen. Have Fun 🚡‍♂️!

 

 

MTBroute Lochem

De “wortelbocht” stond al heel lang op een lijstje als punt waar we nog eens wat aan zouden moeten doen.
Toen lus Lochem net klaar was schoten in deze bocht nogal wat fietsers rechtdoor, doordat ze deze toch wat listige bocht niet goed inschatten.
Na een eerste aanpassing ging het plotseling een heel stuk beter, maar aan de sporen konden we zien dat er af en toe nog wel eens een mountainbiker de bocht miste. Bij regen bleef er ook water in staan, waardoor de bocht extra glad werd.
Kortom: een mooie klus voor deze zaterdagochtend, de bocht nog een keer aanpassen πŸ™‚