MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #13

  • dinsdag 6 april 2021

Door het broedseizoen liggen de grote klussen in het bos stil, maar buiten die gebieden gebeurd er nog voldoende. Zo werd in Deventer een spannende en heel duurzame drop geplaatst. Werd er in Nijmegen een hekwerk verplaatst en volop gewerkt aan een Bikepark in Limburg.

 

Hulde aan de vrijwilligers

Onderhoud MTBroutes 2021 week #13

MTBroute Deventer (Oostermaet 2.2)
Op het track Klimaatpark, onderdeel van de MTBroute Deventer (oostermaet 2.2) is een mooie drop geplaatst.

 

 

MTBroute Deventer (Oostermaet 2.2.- vervolg)

De drop is prefab gemaakt door Bo, Maarten en Ben. Geheel in stijl met de al aanwezige brug is ook deze gemaakt van een robuust rood gecoat stalen frame voorzien van duurzame hardhouten trailervloer planken. Wat deze drop nog specialer maakt is dat deze in hoogte verstelbaar is!

 

 

MTBroute Wierden

Op je verjaardag op de track staan voor het onderhoud en dan niet alleen leunen op de batse (= schop | redactie), maar lekker aan de bak en de track op Het Lageveld vlakken. Skippy proficiat. Ook is de afkortroute van de Kiefte naar de Wittebeltsweg met vlonders verbeterd. De track daar is erg nat en voorzien van extra vlonders.

 

 

MTB routenetwerk Rijk van Nijmegen
Zo, klusje geklaard! Ons palenteam zet in 2 uur tijd 4 palen met betonblok en gaas zo’n 40 cm om. Hiermee zijn toch weer 2 volwassen bomen gered!πŸ₯‚πŸ™πŸΌπŸ˜. Wil je nu nog in de problemen komen, koop dan een stuur dat minimaal 120cm breed isπŸ˜‰.

 

 

MTBroute Middelburg
Na alle negativiteit van de afgelopen week eindigen we deze week positief!
De route Middelburg was bij de voetbalvelden rondom Zeelandia de afgelopen winter omgeleid. De velden werden rondom voorzien van nieuw hekwerk en dat resulteerde in een kapotte trail door de machines. Mede dankzij de hulp van de Gemeente Middelburg met 20 kuub schelpen en materieel is hier vrijdag en zaterdag alles opnieuw aangelegd.

 

 

MTBroute Deventer(Welchelerveld)
Tijdens de inspectie ronde op wechelerveld zijn er natuurlijk ook nog onderhouds werkzaamheden uitgevoerd aan de route. Zo is de chicane weer hersteld waardoor je nu rechtdoor kunt fietsen, maar ook er voor kunt kiezen om rechts aan te houden en een extra lusje te pakken. Ook het "boomstronken" pad is weer vrij gemaakt van mos waardoor er weer meer grip is!

 

 

MTBroute Sibculo

Vrijwilliger Jarnoheeft enkele delen van de route aangeharkt, zodat de tracks Jasper Fayer, Vlegge, Wim Runhart en de Torenvalk er weer strak bijliggen.

 

 

Bikepark Strijthagen

Vrijdag en zaterdag is er hard gewerkt op de pumptrack op Park Strijthagen, maar daarmee is het werk natuurlijk nog niet gedaan! De komende tijd wordt er verder geshaped om een mooie baan te maken. Svp de linten respecteren en de afgezette lijnen nog niet rijden, dan gaat het allemaal net iets sneller. Ook is er een stenen ‘snake’ gemaakt achter de pumptrack en is de landing van de hoge drops een beetje aangepast.