MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #12

  • dinsdag 30 maart 2021
Afgelopen week zijn op meerdere routes de puntjes op de 'i' gezet. Zo kwamen we enkele berichten tegen over het opruimen van zwerfafval. [Meenemen van je 'troep' is nog steeds een probleem voor een aantal rijders.] Ook werd er zelfs nog een keer met de bladblazer gewerkt.
Natuurlijk blijft er altijd werk te doen, maar veel routes zijn klaar voor de zomer.
Onderhoud MTBroutes 2021 week #12

MTBroute Wierden

Deze week is zwerfvuil verwijderd, waar komt het toch allemaal vandaan. Verder zijn de restanten van de grote molshopen geel zand netjes opgeruimd en tot slot is de bus van Ruiten Drie Almelo weer tip top schoon gemaakt. Deze bus is goud waard voor het onderhouden van onze route. Geweldig dat Ruiten Drie Almelo deze beschikbaar stelt. 👍🏻 Zonder deze bus lag onze track er niet zo netjes bij.

 

 

MTBroutes Utrechtse Heuvelrug

De oogst van vandaag.
Wat troffen de routejutters zoal aan? Wikkels, petflesjes (koop liever een herbruikbare bidon), CO2-patronen, een navigatietoestel (er wordt nog uitgezocht van wie hij is). Verpakkingsspul. Wikkels al genoemd? Anders bij deze: wikkels.
QUIZvraag 1: wat kun je doen om te zorgen dat je je wikkels niet per ongeluk verliest?
QUIZvraag 2: waarom neem je je lege CO2-patroon wel op heenweg (vol) mee, maar vergeet je hem (leeg) op de terugweg?
Je gaat door voor de koelkast (die werd gelukkig niet gevonden).

 

 

MTBroute Best

Vandaag is er onderhoud gedaan op de groene route. Op plekken waar water op de trail bleef staan is de afwatering in orde gemaakt. Verder zijn gevallen takken van de trail gehaald en bochten opnieuw geshaped.
Kortom...jij kan weer maximaal genieten! Enjoy the flow!!🥳

 

 

MTBroute Lochem
Vanmorgen om 9 uur stonden we met 7 man klaar onder aan de Lochemse Berg.
We hebben hier de luxe dat we duidelijk aan moeten geven op welke berg we onderhoud gaan doen want we hebben hier maar liefst 3 bergen: de Kale Berg, Lochemse Berg en de Paaschberg 😊.

 

 

MTBroute Rolde
Zaterdag de route nog een keer geblazen en ontdaan van takjes, dood hout, dennenappels en blad💪. Laat het voorjaar maar komen🚵‍♂️☀️.

 

 

MTBroute Diepenveen
De laatste hindernis is aangepakt. Ook de kuil met water kan omzeild worden. De Golftrack is aangepakt door de remkuilen te dichten en ook zijn er weer een aantal nog ontbrekende track naamborden geplaatst. Kortom; het is voorjaar!

 

 

MTBroutes Rijk van Nijmegen

áánleggen van de routes, onderhouden we ze natuurlijk ook!
Vandaag weer een bocht verbeterd en de afwatering op een segment. Alles met de hand, want vanwege het broedseizoen staat de graafmachine even in de stalling...

 

MTBroute 

Zaterdag is de trailcrew weer hard aan het werk geweest op de duinroute.