MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #11

  • dinsdag 23 maart 2021
Met het broedseizoen voor de deur was afgelopen week één van de laatste weken waarin grote klussen konden worden uitgevoerd. En... dat is dan ook gebeurd. Hieronder weer een greep uit de vele projecten waar onderhoudsploegen mee bezig zijn geweest.

Hulde aan de vrijwilligers.

Onderhoud MTBroutes 2021 week #11

MTBroute Wierden

De onderhoudsploeg bezig geweest op de Wendeltrack. Verwijderen van stronken, vlakken, afwatering verbeterd en zwerfvuil 🚮 verwijderd. Voor het zaagwerk was er professionele hulp 👍 Tijdens het werk ook nog oog voor de natuur. Een mooie rode zwam op een boomstronk ontdekt 🍄. Laten zitten graag‼️

 

 

MTBroute Ermelo

De omleiding op de blauwe route (Ermelo) is opgeheven. De vernieuwde tracks konden afgelopen weekend mooi ingereden worden!

 

 

MTBroutes NOORDWEST

Mountainbikeroutes ontstaan niet vanzelf en kabouters onderhouden de routes helaas niet...die zitten alleen maar op paddenstoelen te niksen. Vele vrijwilligers onderhouden de vier lokale routes en dat kost geld, veel geld; materiaal, gereedschap, operationele kosten, juridische kosten en nog veel en veel meer. Dus gaan we proberen om meer bikers te enthousiasmeren om ons te steunen; 'Wij onderhouden deze route voor jou! Steun jij ons met een donatie?' is de oproep van MTB-Noordwest.

 

 

MTBroute Deventer (Oostermaet 2.2)
Het was een prachtige ochtend om Track Kiekenbeltsweg op te schonen na de oogst werkzaamheden van de bosbouwer. Alhoewel zij voorzichtig met onze route zijn omgesprongen waren er hier en daar wat herstelwerkzaamheden noodzakelijk.
De track is weer open dus veel fietsplezier!

 

 

MTBroute Heeten
HOP IS GEOPEND!!!!!! Voor de een een makkie, voor een ander misschien iets uitdagender, dus kijk zelf wat je al dan niet kunt. Je kunt ook eerst via de grote weg fietsen om te kijken welke obstakels er zijn.

 

 

MTBroute Zuidlaren
De afgelopen weken is er weer van alles gedaan om de routes rondom Zuidlaren mooi te houden en te verbeteren. Er is begonnen met het afwerken van de nieuwe lijn naast de parkeerplaats van sportpark Wenakkers. Instabiele bomen zijn op de route in het Strubben Kniphorstbosch verwijderd en beschadigde paden gerepareerd!

 

 

MTBroute Zuidwolde

Afgelopen zaterdag is met de onderhoudsploeg de start van de beide routes aangepakt, hiermee is ook de schade van de bosbouw hersteld.

 

 

MTBroute Bergen op Zoom & Halsteren

Zaterdag is een van de heuvels op de mooie zwarte route, die behoorlijk aan erosie onderhevig was, gerestaureerd. Er is niet voor matten gekozen, maar horizontale liggers in de grond aangebracht, om toch zoveel mogelijk een natuurlijke klim na te bootsen met veel boom wortels, wat dus het zand beter vast gaat houden. Ook is er een hoeveelheid zand wat het afgelopen jaar naar beneden is gespoeld, weer terug naar boven gebracht. Al met al een leuke technische, uitdagende klim!