MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Onderhoud MTBroutes 2021 week #10

  • dinsdag 16 maart 2021
Storm en Regen had zo tegen het einde van vorige week aardig de overhand. Veel berichten van omgevallen bomen en wateroverlast op de tracks waren dan ook te lezen op de social mediakanalen. Daarnaast was er natuurljk ook weer onderhoudsnieuws en ... hier en daar uitbreidingen van routes. Zoals elke week weer een greep uit de berichten.

Hulde aan de vrijwilligers.

Onderhoud MTBroutes 2021 week #10

MTBroute Zwolle

In Overijssel heeft de storm Evert ook huisgehouden en lagen er twee grote bomen over de trail.

 

 

MTBroute Oude Tonge

Deze route bleef ook niet gespaard. Ook hier omvallende bomen.

 

 

MTBroute Haaksbergen

Zaterdagochtend is er ruim 10 kuub zand opgebracht in het Mezennest. Helaas was dit zand zo nat dat er nu niet op gereden kan worden. Om te voorkomen dat het werk van de vrijwilligers teniet gedaan wordt is het Mezennest tijdelijk afgesloten. Een omleiding is aangegeven en gaat rechts via de Rekkenseweg en dan rechts de Helleveldweg op.

 

 

MTBroute Diepenveen
Ook op de route Diepenveen omvallende bomen. De onderhoudsgroep "Alte Herren" kwam ook hier direct in actie.

 

 

MTBroute Bergen op Zoom
Sinds kort is de onderhoudsploeg van de routes in Bergen op Zoom & Halsteren een officiele stichting. De trails worden onderhouden door een klein hecht groepje liefhebbers van onze mooie sport/hobby. De naam van de stichting is: "FreeRide ZuidWest"

 

 

MTBroute Dronten
Afgeopen week is de start gemaakt om de Freeroad te te verbouwen naar een rode en groene route dit In het kader van lokale meerwaarde voor Versterking (Drontermeerdijk) in opdracht van Waterschap Zuiderzeeland en uitgevoerd door Boskalis en StichtingRoggebotzand.

 

 

MTBroute Rolde

Vanuit Rolde kwam de oproep om vanwege de vele regen en hagel van afgelopen vrijdag de route even links te laten liggen. De foto's laten een onbegaanbare route zien.

 

 

MTBroute Heerhugowaard

Op de FBpagina van MTB-Noordwest lazen we dat in een vliegende storm met hagel en regen twee technische singletracks zijn gemaakt als uitbreiding op de huidige route. Ook zijn de eerste "Dankbar's" uitgereikt aan de vaste vrijwilligers!