MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Officiële Opening nieuw segment MTBroute Dronten

  • vrijdag 23 juli 2021

Zaterdag 24 juli om 15:00 uur is de officiële opening van een spectaculair nieuw segment in de MTBroute van Dronten (Roggebotzand)

Officiële Opening nieuw segment MTBroute Dronten

Het bestaat uit enkele korte klimmetjes, drie stukken zogenoemde ‘rockgarden’ en enkele tunnels en bruggen. Voor de minder ervaren MTB-er is er een ‘groene route’ die de rockgarden-route op verschillende punten kruist. Het segment is al een poosje in gebruikt wordt door de bikers zeer positief ontvangen. 

 

Het nieuwe segment is tot stand gekomen door project lokale meerwaarde van de versterking Drontermeerdijk en uitgevoerd door Boskalis in samenwerking met Stichting Roggebotzand die de MTB-route onderhoudt. Opdrachtgever van de dijkversterking is het waterschap Zuiderzeeland.

 

Naast de opening van het nieuwe segment zal bij het restaurant ‘het Grote Kabouterbos’ ook de onderhouds- en spoelplaats van de MTB route worden geopend en het onderhoudscontract MTB-route tussen Staatbosbeheer en Stichting Roggebotzand worden ondertekend. Voor de MTB-route in Roggebotzand worden zo belangrijke mijlpalen bereikt die de route ook in de toekomst aantrekkelijk maken voor MTB-ers.