MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Official Trailhub Parkstad geopend

  • woensdag 7 oktober 2020

Zaterdag 3 oktober is de Official Trailhub Parkstad geopend. Deze trailhub is verbonden aan Park het Plateau te Brunssum.

Official Trailhub Parkstad geopend

Sebastiaan Cleuters, eigenaar Park het Plateau, en Ger Wagemans ondertekenen de overeenkomst waarmee Official Trailhub Parkstad officieel wordt toegevoegd aan de mountainbike infrastructuur in Zuid-Limburg.

 

Een Official Trailhub is een locatie die mountainbikers ondersteunt en die deel uitmaakt van de mountainbike infrastructuur die in Zuid-Limburg door MOZL wordt gerealiseerd. Bij een Official Trailhub kun je parkeren, na de rit je bike afspuiten en je kunt er terecht voor kleine reparaties en voor eten en drinken.

 

Official Trailhub Parkstad vormt het perfecte startpunt voor tochten over de mtb-routes Roode Beek en Brunssummerheide. Men kan er ook een mountainbike huren en daarmee de conditie testen, bijvoorbeeld op het nabijgelegen Bikepark Hendrik, dat begin dit jaar door MTB Club Discovery werd aangelegd.

 

Park het Plateau ligt in het Schutterspark, een recreatiegebied dat volop in ontwikkeling is. Onder andere zijn er plannen voor een flight-line en een uitkijktoren op de plaats waar die vroeger ook gestaan heeft.

 

De opening werd verricht door onze voorzitter Ger Wagemans en burgemeester Wilma van der Rijt van Brunssum.

 

De letters MOZL staan voor Mountainbike Ontwikkeling Zuid Limburg en stelt zich ten doel om Limburg weer op de kaart te zetten qua mountainbike infrastructuur, in samenwerking met alle betrokken partijen. Synergie in economie, ecologie, sport en recreatie met grensoverschrijdende ambitie.