MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Nut en noodzaak van een helm

  • vrijdag 10 april 2020

We zien momenteel veel 'mountainbikers' die tijdens ritten geen helm dragen. Nu tijdens de coronacrisis zijn dat waarschijnlijk (gelegenheid) fietsers die hun oude fiets uit de schuur hebben gehaald. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje: een tak op de weg, een overstekende hond of autodeuren die plotseling openslaan. Draag dus een helm, ook als je recreatief aan het mountainbiken bent.

 

Nut en noodzaak van een helm

 

Waarom? Als je hoofd na een val de grond raakt, verdeelt de klap die over een groter oppervlak en beschermt je zo tegen hoofdletsel. Hoewel een helm niet alle hoofdletsel kan voorkomen, kan het wel je leven redden bij een ongeluk.

 

Campagnefilmpje BicyclingNL

 

Geen wonder dat VeiligheidNL, de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) en de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielren Unie) al in 2012 de campagne ‘Gebruik je kop, helm op’ startten. Die moet onder andere mountainbikers er aan herinneren om altijd een helm te dragen – ook bij recreatieve tochten en trainingsrondjes.

 

lees ook de oproep van zorgmedewerker Maureen die we drie weken geleden hebben geplaatst: Onvoldoende ervaring? Stel dan ff uit!