MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

NTFU Traildag 2023

  • woensdag 30 augustus 2023

Speciaal voor trailcrews die bij de NTFU zijn aangesloten, organiseert de NTFU zaterdag 23 september de Trail Summit 2023. 


NTFU
Trailcrews vanuit het hele land komen in Ede bij elkaar om goede praktijkvoorbeelden uit te wisselen en trends en uitdagingen op het gebied van mountainbiken te bespreken.

NTFU Traildag 2023

Programma
We hebben een interessant ochtendprogramma met lezingen voor je klaar staan. Na de lunch is het tijd voor actie: je stapt op de fiets of je steekt de handen uit de mouwen. Samen met andere trailcrewleden rijd je over de mountainbikeroutes van Zuid-Veluwe óf ga je de route op om te leren hoe je bijvoorbeeld een goede kombocht maakt. Tussendoor is er voldoende tijd om onderling kennis en ideeën uit te wisselen.

 

Ochtend
10.00 uur: Opening
10.30 uur: De basis op orde rondom aansprakelijkheid - door Robert Gielisse, advocaat
11.30 uur: Pauze
11.45 uur: Onderhoud: goed voor elkaar - door NTFU
 
Middag
12.30 uur: Lunch
13.30 uur: Keuze uit: social ride óf praktijkgedeelte op de MTB-route*
16.00 uur: Terugblik op de dag en afsluiting
17.00 uur: Einde programma

*De exacte invulling van het praktijkgedeelte volgt z.s.m. Mogelijkheden zijn: hoe bouw je een goede kombocht of wat te doen bij extreme droogte/regen bijvoorbeeld.

 

Locatie
De dag begint en eindigt bij fietstestcentrum De Fietser aan de Akulaan 2 in Ede. 

 

Vervoer
Je kunt je mountainbike in de kofferbak of achterop de fietsendrager zetten en met de auto naar Ede komen. Kom je met de trein? Vanaf treinstation Ede-Wageningen is het ongeveer 7 minuten fietsen en 15 minuten lopen. Uiteraard kun je ook op de fiets naar Ede komen!

 

Parkeren
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein recht voor de deur van De Fietser.

 

Route en vignet
Na de lunch kun je op de mountainbike stappen. In de omgeving van Ede ligt MTB-route Ede (36 km). De route is gekoppeld met het kinderrondje (5 km) en de routes Lunteren (34 km) en Otterlo (18 km). Op de site van MTB Zuid Veluwe kun je de routes alvast downloaden.

Een vignet is op deze routes niet verplicht, maar je steunt de vrijwilligers van MTB Zuid Veluwe met een vrijwillige donatie. Vanzelfsprekend volgen we netjes de mountainbikeroute, respecteren we de Buitencode en houden we rekening met andere recreanten en de natuur.

 

Bagage
Wij zorgen voor een goede lunch, koffie, thee, fris en en traktatie na afloop. Jij zorgt voor een mountainbike, helm, schoenen, kleding, bidon en natuurlijk veel goede zin.

 

Aanmelden
Meld je vóór 9 september 2023 aan via het formulier. Per trailcrew kunnen maximaal 4 personen zich aanmelden.

 

Over het lidmaatschap voor trailcrews
Zonder trailcrews géén mountainbikeroutes. Daarom ondersteunt de NTFU vrijwilligers die mountainbikeroutes aanleggen, onderhouden en verbeteren met kennis, advies en producten en diensten. Ben je een trailcrew, mountainbikevereniging of routebureau met een vrijwilligersgroep, dan ben je van harte welkom bij de NTFU. Je kunt dan rekenen op onze ondersteuning bij de ontwikkeling en het behoud van routes, verzekeringen voor je vrijwilligers en bestuursleden en handige tools waarmee je het onderhoud aan je route professionaliseert.
Bron: NTFU Traildag 2023