MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Nieuwe VDO R-serie fietscomputers

  • donderdag 6 oktober 2022

Voor een compleet inzicht tijdens het fietsen: De nieuwe VDO R-serie fietscomputers.

Het assortiment VDO Cyclecomputing fietscomputers wordt volledig vernieuwd met vijf nieuwe fietscomputers: drie modellen zonder GPS en twee modellen met GPS. Met de functionele en gebruiksvriendelijke computers hebben fietsers tijdens hun rit alle belangrijke gegevens tot hun beschikking

Nieuwe VDO R-serie fietscomputers

Met de R-serie brengt VDO Cyclecomputing een nieuwe serie fietscomputers op de markt. De instapmodellen VDO R1 en VDO R2 zijn zowel beschikbaar in bedrade als draadloze versie leverbaar, het middensegment VDO R3 model komt alleen in draadloze uitvoering.

 

Voor uitgebreidere training: VDO R4 GPS en VDO R5 GPS

Een groot, gemakkelijk af te lezen display, eenvoudige bediening en 17 functies: De VDO R4 GPS is perfect voor de sportievere fietser die de essentiële voordelen van een GPS fietscomputer willen gebruiken, tegen een attractieve prijs. Sensoren zijn niet nodig - de R4 fietscomputer is meteen klaar voor gebruik omdat de basisgegevens zoals snelheid en afstand middels GPS gemeten worden. Ook is deze GPS fietscomputer compatibel met verschillende E-bikesystemen, zoals die van Shimano.

 

De sportieve VDO R4 en VDO R5 zijn uitgerust met GPS. Met veelzijdige functies ondersteunen ze alle fietsers van de alledaagse fietser in de stad tot de sportieve wielrenners, gravelbikers en mountainbikers tijdens hun trainingen. "Wij zijn verheugd om met de VDO R-serie de nieuwste generatie fietscomputers op de markt te brengen", verklaart VDO Sales Director Gerold Weindel. "De modellen maken indruk met veel functies zoals turn-by-turn navigatie, e-bike connectiviteit en smartphone verbinding (bij de GPS modellen), maar ook met hun strakke en edgy design."

 

Tijdens het fietsen kunnen dan het ondersteuningsniveau, de accustatus, het licht en andere gegevens op het display weergegeven worden. Met 34 functies voorziet de VDO R5 GPS de racefietser of mountainbiker uitgebreide trainingsgegevens. Een echt hoogtepunt is de barometrische hoogtemeting zodat betrouwbare informatie over de hoogte, het stijgings% en de hoogtemeters bergop gedaan worden. Een grafisch hoogteprofiel kan ook op de VDO R5 worden opgeroepen.

 

Wie nog meer trainingsgegevens of een nog hogere nauwkeurigheid van zijn snelheids-/afstandswaarden wil bepalen, kan dankzij ANT+ en BLE ook externe sensoren zoals snelheids-, hart- en cadanssensoren aan de R5 GPS koppelen. Het contrastrijke display is ook onderweg goed afleesbaar dankzij het 2,4 inch grote display en de extra grote cijfers. In combinatie met een extra lange levensduur van de batterij tot 25 uur is de VDO R5 ook op lange trainingsritten de ideale metgezel.

 

Slimme turn-by-turn navigatiefuncties en smartphone verbinding

 

 

VDO R4 en VDO R5 hebben beide slimme navigatiefuncties. Gebruikers kunnen hun fietscomputer eenvoudig koppelen met de gratis SIGMA RIDE app. Zij kunnen dan de app gebruiken om GPX-routes van andere portalen te importeren of de "Search & Go"-functie gebruiken om naar een specifiek adres te navigeren of gewoon op een willekeurig punt op de kaart te klikken om dat als bestemming in te stellen. 

 

Deze VDO modellen uit de R serie zijn vanaf oktober in de winkels verkrijgbaar:

       VDO R1 WR                          € 19.95

       VDO R1 WL ATS                  € 39,95 

       VDO R2 WR                          € 29,95

       VDO R2 WL ATS                  € 49,95 

       VDO R3 WL VTS (STS)       € 84,95 

       VDO R4 GPS                         € 79,95 

       VDO R5 GPS                         € 99,95

       VDO R5 GPS Set                  € 199,95